Preskočite na glavni sadržaj

Omiš guitar fest 2014.

U Omišu od 24. do 26. travnja održava se 5. po redu međunarodni festival gitare - Omiš guitar fest 2014., u organizaciji udruge Male žice.  Na natjecanje se prijavilo  više od 140 natjecatelja, a prijave su pristigle iz raznih zemalja od Japana do Gvatemale.
vrijeme: 24.04.2014.
mjesto: Omiš
url: http://www.omisguitarfest.com/

Svečano otvaranje festivala 24.04. će obilježiti zajednička proslava 5. godina Omiš guitar festa te 50. godina srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša. Organizatori pripremaju cjelodnevni program, između ostalog i „flash mob“ (zajednički ples) jutarnjim satima na Trgu kralja Tomislava.  Svečano otvaranje Omiš guitar festa počet će u 20,00 sati u hotelu Plaža u Omišu na kojem će nastupiti poznati glumac Vedran Mlikota  uz gitarsku pratnju Hrvoja Tona te glumci gradskog Teatra Mali Princ uz pratnju Franke Kovačević na „Večeri ljubavne poezije uz gitaru“,  a nakon toga Muris Varajić , sjajni gitarist iz BiH pokazat će svoje umijeće muziciranja na električnoj gitari uz pokoju sevdah notu. Uz nastupe najcjenjenijih gitarističkih imena, ove godine imamo službenu potvrdu dolaska dvojice pobjednika najvećeg svjetskog GFA natjecanja iz SAD-a Petrita Cekua i Gorana Krivokapića te mlade talijanske gitarističke zvijezde Gian Marco Ciampe, koji će održati koncert klasične gitare u petak 25.04. s početkom u 20,00 sati. Svečano zatvaranje festivala obilježit će zvuk buzukija Georgios Gedorgopoulos tria iz Grčke 26.04. u 20,00 sati u dvorani hotela Plaža u Omišu.

Za sve goste festivala pripremljen je cjelodnevni/noćni program gdje će svi ljubitelji gitare imati priliku pronaći nešto za sebe. Grad Omiš će u periodu od 24.-26.04. i simbolički postati gitaristički centar ovog dijela svijeta.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom predsjednika RH Ive Josipovića i grada Omiša te uz potporu Ministarstva kulture i županije Splitsko-dalmatinske.