Preskočite na glavni sadržaj

Riječka premijera filma 'Bordo – vječna stripovska mladost'

Riječka premijera filmske priče o jednom od najdugovječnijih aktivnih crtača stripa na svijetu – Borivoju Dovnikoviću Bordu, 'Bordo – vječna stripovska mladost' održat će se u četvrtak, 17. travnja, s početkom u 20 sati. Posebni gosti premijere su glavni protagonist Borivoj Dovniković - Bordo, scenarist i producent Veljko Krulčić te redatelj Bernardin Modrić.
vrijeme: 17.04.2014. 20 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2
url: http://www.art-kino.org/

Jedan od najdugovječnijih aktivnih svjetskih stripaša Dovniković na sebi svojstven šarmantni i duhoviti način pripovijeda o svom radu, o zabranama s kojima se susretao, uspjesima I popularnošću koju je doživljavao, a pojedinosti svojim sjećanjima pojašnjavaju njegovi suradnici i urednici... Zanimljive i često vrlo uzbudljive priče protkane su brojnim fotografijama, arhivskim snimkama i dokumentima te detaljima Bordinih stripova.

Priča o manje poznatom dijelu opusa velikana naše i svjetske animacije Borivoja Dovnikovića, dijelu koji se najvećim dijelom tiče njegovog stvaralaštva na polju stripa. Bordo je svoje stripove za tisak nudio još kao jedanaestogodišnji dječak u izbjeglištvu u Beogradu 1941., a s 15 godina objavio je prvi strip u dnevniku «Glas Slavonije»: Upravo zbog Bordinog stripa «Udarnik Ratko» strip je od strane nove komunističke vlasti bio proglašen «kapitalističkom i antidržavnom tvorevinom» i bio je zabranjen. Bordo i danas, u 83. godini života redovno crta stripove po čemu ima status jednog od najdugovječnijih aktivnih crtača stripa na svijetu.

U petak, 18. travnja, u 19 sati, na repertoaru Art-kina će se naći Bordini kratki animirani filmovi.

Ulaz je slobodan na program u cijelosti!