Preskočite na glavni sadržaj

C.H.O.I.R. – međunarodni susret zborova

U njemačkom gradu Ochnehausenu, od 8. do 18. kolovoza 2014. godine, organizira se međunarodni susret zborova C.H.O.I.R. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 11. srpnja.
vrijeme: 08.08.2014.
prijava: 11.07.2014
mjesto: Ochnehausen, Njemačka; Landesakademie für die musizierende Jugend
url: http://www.landesakademie-ochsenhausen.de
 Sudjelovanje je otvoreno muškim i ženskim vokalima (sopran, alt, tenor i bas), od 17 do 24 godine starosti. Pozivaju se da se prijave za sudjelovanje kako bi radili na zborskoj skladbi visoke glazbene složenosti te ju izvodili na koncertima. Istovremeno, organizatori žele potaknuti intenzivnu komunikaciju među mladima različitih nacionalnosti izvan glazbe kroz raznolike kulturne programe. U razdoblju od 8. do 18. kolovoza planirana su tri koncerta s ansamblom u južnoj Njemačkoj. Glavni dio programa je aranžman pjesme 'Songs in the key of life' (Stevie Wonder) Jensa Johansena, a ostatak koncerta ispunjen je stvaralaštvom drugih skladatelja.

Očekuje se sudjelovanje 100 pjevača i glazbenika iz pokrajine Baden Würtemberg i partnerskih regija. Sudionicima se osiguravaju besplatni smještaj i hrana, a troškove puta snose sami.

Partnerske regije uključuju Kataloniju (Španjolska), Coimbru (Portugal), Hrvatsku, Emilia Romagnia (Italija), Estoniju, Flandriju (Belgija), Mađarsku, Kanagawu (Japan), Lodz (Poljska), Lombardiju, (Italija), Ontario (Kanada), Rhine-Alps (Francuska), Rusiju, Sasku (Njemačka), Singapur, Taipeh (Tajvan) i Wales (Velika Britanija).

Glazbeni direktor: Jens Johansen, Aarhus, Danska, i Klaus Brecht, Landesakademie für die musizierende Jugend.

Članovi ansambla Orpheus nude sudionicima vokalne treninge, a Landesakademie für die musizierende Jugend organizira majstorsku klasu, pod vodstvom Heidruna Kordesa, Wiesbaden, Njemačka. Heidrun Kordes je učitelj glasa s međunarodnim iskustvom u zborskom, opernom i oratorijskom pjevanju. Fokus ove majstorske klase je na vokalnoj tehnici i interpretaciji uglavnom njemačkih djela. Sudjelovati može svaki solo pjevač s interesom za klasičnu glazbu.

Kontakt:
- Dr. Klaus Weigele, ravnatelj Landesakademie für die musizierende Jugend
- Klaus Brecht, predavač na Landesakademie für die musizierende Jugend
Tel: ++49 7352 91100
sekretariat@landesakademie-ochsenhausen.de