Preskočite na glavni sadržaj

Kastav Film Festival – crowdfunding kampanja & natječaj za filmove

Kastav Film Festival otvorio je natječaj za prijavu filmova, koji se primaju zaključno s 15. svibnjem 2014. Festival se održava od 13. do 15. lipnja u Kastvu. Organizatori ujedno pokreću i Indiegogo crowdfunding kampanju - traže podršku javnosti preko indiegogo.com crowdfunding platforme.
vrijeme: 13.06.2014.
prijava: 15.05.2014
mjesto: Hyderabad, India
url: http://www.kastavfilmfestival.com
Indiegogo kampanja pokrenuta je zbog sve većeg interesa autora i publike što ukazuje na važnost festivala koji svakome omogućava (su)djelovanje u javnoj sferi, bez cenzure i bez selekcije filmova. Prošle godine u dva mjeseca prijavljeno je 150 filmova iz 19 zemalja, a ove godine očekujemo da će broj prijava biti još veći, što zahtjeva i veća financijska sredstva.

Svako ulaganje u Kastav Film Festival donosi, osim osobnog zadovoljstva, određene povlastice (od javnih zahvala do besplatnog vikenda u Kastvu za vrijeme festivala) ovisno o uplaćenome iznosu. Kampanja traje do 15.5.2014. u 23:59h, a prikupljen novac uložit će se u  nabavu kvalitetnije opreme kako bi svi pristigli filmovi bili prikazani u jednako profesionalnim uvjetima. Ovaj način financiranja i pružanja podrške nezavisnim projektima nije uobičajen na našim prostorima pa je nužno senzibilizirati i potaknuti javnost.

Natječaj za otvoren je do 15.5.2014. u 23:59h, a filmovi se, bez cenzure i bez selekcije, prikazuju redom pristizanja. Svi su pozvani da prijave svoje filmove bez obzira na trajanje i formu.