Preskočite na glavni sadržaj

Ciklus edukativnih koncerata Glazbeni poučak 2014. u Rovinju

Drugi od pet koncerata ovogodišnjeg rovinjskog Glazbenog poučka održat će se 9. travnja, u 18 sati, u rovinjskom MMC-u, uz slobodan ulaz. Ove srijede nastupa KUD 'Marco Garbin', a dirigent je Giorgio Sugar.
vrijeme: 09.04.2014. 18 h
mjesto: Rovinj; Multimedijalni centar, Trg brodogradilišta 5
url: http://www.pour.hr/

Vremeplov kroz folklornu glazbenu tradiciju Rovinja

Slikovitost rovinjske tradicije, znakovitosti i obilježja rovinjskog zvukovnog / glazbenog naslijeđa. Razvoj tipičnih rovinjskih napjeva kao što su bitinade, arie da nuoto i arie da cuntrada, i to sve popraćeno starim rovinjskim narodnim nošnjama.

Za trajanja školske godine, do studenoga 2014., slijede još 3 koncerta:

7. 5. 2014. Harmonikaški orkestar - GŠ I. M. Ronjgova, Pula
                    Dirigentica: Tatjana Lajić

9. 10. 2014. Nedžad Karabdić, oboa – Rijeka
                      Željko Pichler, klarinet - Rijeka
                       Zdeslav Brnabić, fagot - Rijeka

12. 11. 2014.  Zbor Antonio Gandusio Rovinj
                         dirigente:  Tomislav Bišić Pauletić

Svi su koncertu u 18 sati, srijedom, ulaz je na sve slobodan - kao i na svim dosadašnjim programima u kojima organizacijski sudjeluje Istarski pododbor HDGU-a.

Ciklus edukativnih koncerata namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola, ali i široj publici. Slijedi dugogodišnju tradiciju rovinjskih koncerata za mlade, a cilj mu je predstaviti odabrane glazbene pojmove, instrumente, skladatelje, izvođače… Glazbeni poučak temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, dosad se osim u Rovinju održavao u Pazinu, Vodnjanu i Medulinu. Autorice projekta su članice Istarskog pododbora HDGU-a Aleksandra Golojka i Nataša Dragun.