Preskočite na glavni sadržaj

4. festival hrvatskih digitalizacijskih projekata i Dan Europeane

Četvrti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata i Dan Europeane održat će se u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 10. i 11. travnja 2014.
vrijeme: 10.04.2014.
mjesto: Zagreb; Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Ul. Hrvatske bratske zajednice 4
url: http://dfest.nsk.hr/

Izlaganja na ovogodišnjem Festivalu obuhvatit će brojne teme iz širokog područja digitalizacije: od teorijskih područja koja su značajna za digitalizaciju građe do predstavljanja projekata digitalizacije kulturne i znanstvene baštine u hrvatskim ustanovama. Prijavnica i preliminarni program nalaze se na adresi http://dfest.nsk.hr.

Drugog dana Festivala, 11. travnja, održat će se Dan Europeane, organiziran u suradnji sa Zakladom Europeana (Europeana Foundation), Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Ministarstvom kulture Republike Hrvatske. Predstavnici Zaklade Europeana predstavit će Europeanine programe i projekte te mogućnosti suradnje hrvatskih baštinskih ustanova s Europeanom. Hrvatske ustanove koje sudjeluju u Europeaninim projektima predstavit će svoja iskustva rada na projektima, a održat će se i dvije radionice: Autorska prava i licenciranje te Kampanja Europeana 1914-1918 u Hrvatskoj.

Izvor: MIC