Preskočite na glavni sadržaj

Studenti Akademije dramske umjetnosti na festivalu u Berlinu

Studenti glume, kazališne režije i dramaturgije zagrebačke Akademije dramske umjetnosti pozvani su kao partneri na Plus program ovogodišnjeg Međunarodnog festivala nove drame (Festival of International New Drama, Shaubuhne - Berlin), koji se održava od 3. do 13. travnja.
vrijeme: 07.04.2014.
mjesto: Njemačka; Berlin
url: http://www.adu.hr

Riječ je o jednom od najznačajnijih kazališnih događanja u Europi, na kojemu će 13 zagrebačkih studenata imati prilike sudjelovati u intenzivnom programu radionica, koje vode priznati europski kazališni umjetnici, poput Thomasa Ostermeiera i Biljane Srbljanović, priopćeno je iz Akademije.

Uz radionice, studenti će se susresti i s međunarodno poznatim redateljima i njihovim timovima, te imati prilike upoznati kolege iz Francuske i Njemačke.

Dekan Akademije, kazališni redatelj Borna Baletić, o odlasku u Berlin istaknuo je kako mu je velika čast i zadovoljstvo biti ovogodišnjim partnerom programa Festivala, s obzirom da se radi o vrhunskim profesionalcima od kojih će naši studenti imati prilike učiti.

"Za samu Akademiju, ovaj je poziv veliko priznanje, ali svakako i poticaj za daljnji uspješan rad, koji je ovom prilikom ponovno prepoznat u europskim okvirima", naglašava Baletić.

Uz pratnju dekana, u Berlin odlaze studenti kazališne režije Ivan Planinić i Lea Anastazija Fleger, studenti dramaturgije Mila Pavičević i Ivan Penović, te studenti glume Silvio Mumelaš, Nikola Baće, Dajana Čuljak, Tina Orlandini, Martina Čvek, Luka Bulović, Katarina Strahinić, Mateo Videk i Irena Tereza Prpić. (Hina)