Preskočite na glavni sadržaj

Suvremeni kineski umjetnici u Puli

Suvremeni kineski umjetnici u Puli
Muzej suvremene umjetnosti Istre i Arheološki muzej Istre pozivaju danas, 3. travnja, na otvaranje dvije izložbe: u 19 sati, u Muzejsko galerijskom prostoru Sveta Srca, otvara se izložba Shi Lirua, a u 20 sati, u Muzej suvremene umjetnosti Istre, izložba Yin Yanga. Izložbe su prvi dio ciklusa izložbi suvremenih kineskih umjetnika pod nazivom 'Godina Konja', u produkciji Muzeja suvremene umjetnosti Istre.
vrijeme: 03.04.2014.
mjesto: Pula; Arheološki muzej Istre / Muzej suvremene umjetnosti Istre
Izložbe će otvoriti pomoćnica ministrice kulture RH, mr.sc. Vesna Jurić Bulatović i pročelnik Odjela za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica
Autor izložbe: Ante Glibota, redovni član Europske Akademije znanosti

GODINA KONJA
Četiri suvremena kineska umjetnika
 
Muzej suvremene umjetnosti Istre/Museo d'arte contemporanea dell'Istria (MSUI/MACI) u Puli obavještava o svom projektu GODINA KONJA.

Radi se o četiri samostalne izložbe značajnih kineskih umjetnika (Li Zhuo, Shi Liru, Yin Yang i Zhou Yingchao) koji su, svaki svojim udjelom, bitni kreatori suvremene kineske likovne umjetnosti, po mnogima najvitalnije i najkreativnije današnje scene u svijetu. Izložbe je pripremio gospodin Ante Glibota, cijenjeni pariški muzealac i redoviti član Europske Akademije Znanosti, Umjetnosti i Literature iz Pariza, autor mnogih značajnih knjiga i studija o kineskim suvremenim umjetnicima primjerice o Zhang Xiogangu, Wang Guangyi, Yang Shaobin, Wang Qingsong, Yue Minjun....

Muzej suvremene umjetnosti Istre / Museo d'arte contemporanea dell'Istria (MSUI/MACI), osim što će predstaviti izložbe spomenutih umjetnika u svom prostoru (Sv. Ivana 1, Pula), promotor je tih izložbi za cijelu Hrvatsku, te je već ugovorena suradnja s Arheološkim muzejom Istre u Puli i Muzejom moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, a u završnim smo pregovorima sa Zagrebom, Splitom, Osijekom, Varaždinom i Dubrovnikom.

Izložbe su prije predstavljanja u MSUI/MACI bile postavljanje u Le Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumünster u Luxembourgu, potom u Espace Paragon u Luxembourgu, a poslije Hrvatske izložbe će vidjeti njemačka i francuska publika.

U Svetim srcima će izložba Shi Lirua biti otvorena do 21. travnja, a u MSUI/MACI će izložba Yin Yanga biti otvorena do 15. svibnja.