Preskočite na glavni sadržaj

Drama HNK gostuje s 'Medejom' Tomaža Pandura u Kolumbiji

Drama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu gostovat će s predstavom 'Medeja' u režiji Tomaža Pandura na 14. Iberoameričkom kazališnom festivalu u Bogoti u Kolumbiji, u okviru kojega će imati pet izvedbi, od 10. do 13. travnja, izvijestio je HNK.
vrijeme: 10.04.2014.
mjesto: Kolumbija; Bogota
url: http://www.hnk.hr

"Medeja" je jedno od najboljih djela velikog starogrčkog pisca Euripida, priča o ljubavi, zavisti, častohleplju i osveti. Ona je obdarena moćima kojima uspijeva natjerati muškarce na najnevjerojatnije stvari, no kada se osjeti ugroženom, njezina osveta je strašna. Taj dramski tekst nikada nije izgubio na aktualnosti, kao ni ostala djela tog grčkog klasika koje je bio "velik psiholog, izniman intelektualac, buntovnik protiv općeprihvaćenih kanona pisanja".

Medeja je Alma Prica, Jazon Bojan Navojec, Čuvar zlatnog runa Livio Badurina, Fer Ivan Glowatzky, Mermer Romano Nikolić, a Egej Damir Markovina. Argonauti/Korinćani su Petar Cvirn, Andrej Dojkić, Tomislav Krstanović, Ivan Magud, Ivan Ožegović, Adrian Pezdirc, Kristijan Potočki i Jure Radnić

Predstava je nastala u koprodukciji HNK i Dubrovačkih ljetnih igara, u suradnji s Pandur Theatersom te u novom prijevodu Lade Kaštelan. Adaptaciju po Euripidu napravio je Darko Lukić.

Festival u Bogoti trajat će od 4. do 20. travnja, a na njemu će na više od 30 lokacija nastupitii 40 kompanija iz više od 25 zemalja. (Hina)