Preskočite na glavni sadržaj

Javno savjetovanje o Strateškom planu Zaklade Kultura nova

Zaklada 'Kultura nova' je na svojim službenim mrežnim stranicama www.kulturanova.hr otvorila savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o osnovnim elementima Strateškog plana Zaklade 'Kultura nova' 2014.-2017. Primjedbe i komentari mogu se dostavljati do 20. travnja, putem propisanog obrasca.
mjesto: Greece
url: http://createanaccident.com
Provodeći pozitivnu praksu savjetovanja sa zainteresiranom javnošću u postupku donošenja dokumenata, a u cilju dobivanja mišljenja zainteresirane javnosti o Strateškom planu Zaklade 'Kultura nova' 2014.-2017., uočavanja njegovih eventualnih nedostataka i njihova uklanjanja te prikupljanja konstruktivnih prijedloga, Zaklada u razdoblju od 20. ožujka do 20. travnja 2014. godine organizira javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o dokumentu Nacrt prijedloga osnovnih elemenata Strateškog plana Zaklade 'Kultura nova' 2014. - 2017.
 
Nacrt prijedloga osnovnih elemenata Strateškog plana sadrži prikaz strateških i posebnih ciljeva te glavnih programa i aktivnosti putem kojih će Zaklada kontinuirano ostvarivati svoju svrhu pružanja stručne i financijske podrške organizacijama civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnosti te doprinijeti postizanju postavljene vizije, odnosno izgradnji snažnog, stabilnog i raznolikog civilnog društva na području suvremene kulture i umjetnosti koje kreira nove umjetničke prakse i prakse kritičkoga javnog djelovanja te potiče pozitivne društvene promjene u Republici Hrvatskoj.

Osnovni elementi su izrađeni na temelju provedene analize organizacijske strukture i organizacijskih tokova, funkcionalne strateške analize, mapiranja područja djelovanja i institucionalnog pozicioniranja te pregleda postignuća i rezultata u prethodnom razdoblju djelovanja Zaklade. Nalazi ovih analiza, kao i odabir razvojnih načela, stvorili su pretpostavke za postavljanje razvojne vizije te strateških ciljeva i zadataka koje Zaklada planira ostvariti do kraja 2017. godine. Definiranje osnovnih elemenata temelji se i na razumijevanju razvojnog procesa Zaklade i očekivanih promjena u okruženju te su u obzir uzete razvojne mogućnosti, ali i razvojna ograničenja, koja se očitavaju u relevantnim trendovima u političkom, gospodarskom, društvenom i kulturnom okruženju. Strateški plan prepoznaje ključne elemente uspjeha te uključuje relevantne dionike i ciljane skupine prema kojima će Zaklada usmjeriti svoje djelovanje kako bi ostvarila zadane ciljeve.

Zaklada ovim putem poziva predstavnike zainteresirane i stručne javnosti da do 20. travnja 2014. godine dostave svoje eventualne načelne primjedbe na cjelokupni tekst Nacrta prijedloga osnovnih elemenata Strateškog plana te konkretne primjedbe i prijedloge na pojedine strateške ciljeve, odnosno posebne ciljeve, glavne programe i aktivnosti predložene u Nacrtu uz jasna obrazloženja isključivo putem ovog Obrasca na e-adresu: savjetovanje@kulturanova.hr.

Primjedbe i komentari koji ne budu dostavljeni na propisanom Obrascu, neće se razmatrati.

Svi prilozi javnom savjetovanju, dostavljeni putem Obrasca, bit će objavljeni na mrežnim stranicama Zaklade.
Nakon provedenoga javnog savjetovanja Upravni odbor, upraviteljica Zaklade i Stručna služba Zaklade razmotrit će sve prikupljene ideje i mišljenja pristigle putem javnog savjetovanja, potom će pristupiti doradi cjelokupnog Strateškog plana te ga usvojiti i objaviti.