Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na radionicu u sklopu Festivala tolerancije

Sedmu godinu za redom u sklopu Festivala tolerancije organizira se Međunarodna filmska radionica (International Talent Workshop – ITW), koja se ove godine održava od 17. do 24. svibnja. Kandidati se do 5. travnja mogu prijaviti za sudjelovanje.
vrijeme: 17.05.2014.
prijava: 05.04.2014
url: http://talent.jff-zagreb.hr
Deset polaznika iz svih krajeva Europe i svijeta, pod stručnim vodstvom profesionalnih filmaša, snimit će dva kratkometražna filma. Mladi talenti imat će priliku svoje radove prikazati i zagrebačkoj publici zadnjeg dana festivala, 24. svibanja, u kinu Tuškanac.

Želja nam je ovom radionicom okupiti mlade talente koji će imati jedinstvenu priliku naučiti puno o svijetu filma, ali i podijeliti svoja znanja s drugima te jednako tako ostvariti nova poznanstva s ljudima iz profesije.

Tijekom ovog obrazovnog programa polaznici će imati priliku učiti o stvaranju filma kroz sve njegove faze – od obrade scenarija do snimanja, montaže i konačno – prikazivanja, uz pomoć renomiranih domaćih i inozemnih predavača.

Radionica je besplatna te pokriva smještaj i hranu za kandidate koji dolaze izvan Zagreba ili Hrvatske.
Mladi filmaši radit će s počasnim predsjednikom Festivala, g. Brankom Lustigom, cijenjenim dizajnerom i ilustratorom Mirkom Ilićem te mnogim drugim profesionalcima iz svijeta domaćeg i stranog filma.

Voditelji radionice su Staša Čelan (naš dugogodišnji suradnik s velikim iskustvom predavača na filmskim radionicama i jedan od osnivača mlade filmske produkcijske kuće Focusmedia d.o.o.)  i Andrej Korovljev (više puta nagrađivan za svoje reklame, dvostruki je dobitnik Porina i Oktavijana te nagrade Jelena Rajković.)

Prijava