Preskočite na glavni sadržaj

Beogradska grupa S.A.R.S. u Tvornici

Beogradska grupa S.A.R.S. održat će u Tvornici kulture, u četvrtak, 27. i subotu, 29. ožujka, svoj najveći zagrebački solo koncert do sada. Budući da je koncert rasprodan, dodan je treći koncert, koji će se održati u nedjelju, 30. ožujka.
vrijeme: 27.03.2014.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture
url: http://www.tvornicakulture.com
Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević Žabac i Aleksandar Luković Lukac. Sljedeće godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutno postaje internet megahit s preko 3,6 milijuna klikova na Youtubeu, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio stanicama i u klubovima diljem regije. Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim Buđavog lepca kao hitovi su se pokazale i pjesme Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija, kao i Debeli lad, za koje su snimljeni i spotovi.
 
Svoj drugi album Perspektiva objavljuju na prvi dan 2011. godine i nude ga u suradnji s MTV-em kao besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli preko 70.000 puta. Veliki hitovi s ovog albuma su pjesme To rade i Mir i ljubav, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju značajnu posećenost na Youtubeu. Album je bio nominiran za MTV Awards – Best Adria Act. Naslovna pjesma albuma je bila izostavljena sa free downloada, te se godinu dana mogla čuti samo na koncertima. U siječnju 2012. godine konačno izlazi i studijska verzije pjesme Perspektiva zajedno sa spotom, koji u trenu ruši sve rekorde posjećenosti i nakon manje od pola godine po broju klikova prestiže i legendarni Buđav lebac, a do današnjeg dana prešao je brojku od 5 milijuna.
 
U ljeto 2012., u suradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pesmu Bojana, koja je nekoliko tjedana zauzimala prvo mesto na svim regionalnim top listama, a početkom 2013. objavljen je i spot za singl Mir u svetu koja je 20 dana proveo na prvom mjestu regionalnog MTV-a.

U proljeće 2013., neposredno prije izlaska novog albuma, grupi S.A.R.S. je u Beogradu, na svečanosti povodom početka rada regionalnog VH1 kanala, dodjeljena godišnja nagrada “MTV Double Platinum Award” za spot Perspektiva, koji je tijekom 2012. godine imao preko 800 emitiranja na MTV-u.
 
Album 'Kuća časti' službeno izlazi 23. ožujka 2013. godine. Na albumu se pojavljuju četiri suradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pjesmi 'Malo mi je falilo', Shamso69 iz Brkova u pjesmi 'Ti, ti, ti', Dial-up Lama iz Bolesne štenadi u pjesmi 'Mir u svetu' i već spomenuti crnogorski duo Who See u hitu 'Bojana'. Za 'Ti, ti, ti' je za vrijeme gostovanja u Varaždinu snimljen i spot. Pjesma Lutka, iako za samu grupu vrlo netipična balada, na koncertima se pokazala kao najpopularniji song s aktualnog albuma, stoga je i odabrana kao posljednji singl sa ploče 'Kuća časti'. S.A.R.S. su trenutno u studiju gdje snimaju svoj četvrti album pod radnim nazivom “Ako mogu Beatlesi, možemo i mi”. Izlazak albuma se očekuje do kraja godine,
 
Proteklih tjedana S.A.R.S. je u Hrvatskoj odsvirao nekoliko izuzetno zapaženih nastupa, kao što su oni u Rijeci uz Dubioza Kolektiv i Brkove, te na devetom Pozitivnom koncertu u zagrebačkom Domu sportova.