Preskočite na glavni sadržaj

Tomislav Feller / Roberta Milevoj: &

U četvrtak, 20. ožujka, u 20 sati, u velikoj dvorani Teatra &TD premijerno će biti izveden novi projekt Roberte Milevoj i Tomislava Fellera '&'. Nakon premijere, slijede izvedbe 21. i 22. ožujka, također u 20 sati.
vrijeme: 20.03.2014. 20 h
mjesto: Zagreb, Teatar &TD, Savska 25
url: http://itd.sczg.hr/

Plesna predstava “&” (poznata i pod radnim nazivom Sound and Vision) istražuje potencijal i prirodu zajedničkog djelovanja u formi dueta. Kao autore, plesače i prijatelje veže ih više godina osobnog i profesionalnog iskustva koje su sada odlučili postaviti na scenu i upitati se što čine jedno za drugoga, što plešući postaju jedno drugome, jednom kada su postavljeni u prostor zajedništva. Njihova dva tijela u prostoru tako istovremeno grade i razlažu svijet bliskosti u kojemu podrška ponekad može značiti izazov, u kojemu se suradnja ponekad osnažuje pokušajem. Ispitujući moraju li dva tijela biti doslovno usklađena da bi zapravo bila u skladu, Roberta & Tomislav ispisuju vlastite odgovore na pitanje: Što je ono što nas povezuje? Ovaj duet tako postaje prostor premrežen elementima koji svjedoče o kompleksnosti kojima je protkana svaka suradnja, kao i svako prijateljstvo, potvrđujući koliko je naša potreba za drugim bliska našoj potrebi za kretanjem.

Koreografiju i izvedbu predstave potpisuju Tomislav Feller i Roberta Milevoj, dok je Mauricio Ferlin zaslužan za scenografiju. Bojan Gagić potpisuje dizajn svjetla. Dramaturginja predstave je Jasna Žmak, za fotografije se pobrinuo Damir Žižić, a za grafički dizajn Martina Granić.

Projekt je nastao u koprodukciji Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD i samostalne umjetnice Roberte Milevoj.

Projekt „&“ dio je međunarodnog programa za razvoj izvedbenih umjetnosti apap – Performing Europe, koji se održava uz potporu Europske komisije – Kultura 2007-2013.