Preskočite na glavni sadržaj

Oni dolaze / SF ljubavnice

U petak, 14. ožujka, u Galeriji SC, s početkom u 20 sati, otvara se izložba šest mladih autorica Tamare Bilankov, Hrvoslave Brkušić, Stelle Leboš, Luane Lojić, Ivane Pipal i Ane Vuzdarić pod nazivom 'SF ljubavnice'. Izložba ostaje otvorena do 21. ožujka.
vrijeme: 14.03.2014. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija SC, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr
'SF Ljubavnice' naziv je zanimljivog projekta 6 mladih autorica u kojem kroz multimedijalnu instalaciju, crtež, tekst, zvuk, razgovor i performance stvaraju site specific ambijent i razmatraju znanstveni pristup određenim temama iz područja astronomije, fizike, filozofije, književnosti. Autorice s jedne strane žele pokrenuti novu revoluciju u znanosti, a istovremeno su svjesne svoje pozicije kao i marginalnosti mjesta u kojem žive i rade.

Kroz opća pitanja razmatranja Svemira i nebeskih tijela, filmskih priča, prostora, sustava znakova, smisla i apsurda, sudionice i autorice projekta dozom autoironije i citiranja prošlosti daju legitimnost istraživanju koje je u stvaranju fantastične budućnosti i reakcija na sadašnju geopolitičku situaciju.


Autorice projekta su Tamara Bilankov, Hrvoslava Brkušić, Stella Leboš, Luana Lojić, Ivana Pipal i Ana Vuzdarić- prvostupnice na odsjeku za animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

U sklopu projekta će se održati nekoliko razgovora s entuzijastima na temu astronomije i paralelnih svemira. Raspored će biti objavljen naknadno.
Za vrijeme trajanja izložbe ispred Galerije je predviđeno i puštanje meteorološkog balona koji će ponijeti kameru do visine od nekoliko desetaka kilometara i tako se probati približiti granici svemira.

Projekt SF ljubavnice ostvaren je uz pomoć Zvjezdarnice Zagreb i Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.