Preskočite na glavni sadržaj

Knjiga svaki dan - foto natječaj i izložba u Noći knjige

Knjiga svaki dan – naziv je foto natječaja koji organizira Gradska knjižnica i čitaonica Požega, u suradnji s Hrvatskim fotosavezom, koji je otvoren do 1. travnja 2014., a za cilj ima popularizaciju knjige i čitanja.
prijava: 01.04.2014
url: http://www.gkpz.hr/foto-natjecaj
Svi zainteresirani autori trebaju kroz fotografiju prikazati čitanje kao svakodnevnu aktivnost, kao potrebu, užitak ili hobi, a njihove će radove vrednovati Povjerenstvo u sastavu:
- Damir Hoyka (fotograf umjetnik);
- Zlata Medak (voditeljica programa za mlade Hrvatskog fotosaveza);
- Snježa Mekić Delić (slikarica);
- Domagoj Zarić (fotograf);
- Aleksandra Pavlović, predstavnica organizatora.

Autore triju najboljih fotografija čekaju vrijedne nagrade. U natječaju mogu sudjelovati svi građani Republike Hrvatske.

Uz to, Povjerenstvo će odabrati i pedesetak drugih fotografija koje će organizator prirediti i postaviti za izložbu koja će biti otvorena u Noći knjige 2014., 23. travnja, u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice u Požegi. Uz odabrane fotografije pristigle na natječaj, dio izložbe će izvan konkurencije za nagrade činiti dio radova nastalih u fotoradionici za mlade Hrvatskog fotosaveza priređenoj u Požegi. Svi autori čiji su radovi uvršteni u izložbu bit će pozvani na otvorenje izložbe te će im biti uručeno priznanje. U Noći knjige se tradicionalno očekuje velik broj posjetitelja u požeškoj Gradskoj knjižnici.