Preskočite na glavni sadržaj

Davor Vuković izlaže u Zaprešiću

U petak, 7. ožujka, u 19 sati, u Gradskoj knjižnici Ante Kovačić u Zaprešiću, otvara se izložba Davora Vukovića pod nazivom 'Arhipelag'. Izložba ostaje otvorena do 4. travnja.
vrijeme: 07.03.2014. 19,00
mjesto: Leipzig, Germany
url: http://www.schaubuehne.com/
Slikar i pjesnik Davor Vuković (1951.) održao je preko 60 samostalnih i 80 skupnih izložbi. Objavio je pet grafičkih mapa i dvije zbirke poezije. Na međunarodnom planu samostalno izlaže u Zürichu, Londonu, Tarareu pored Lyona, austrijskom Malom Borištofu i New Yorku 2012. i 2013.

Objavljen je u knjigama: International Contemporary Artists vol. 6, New York, The Best Modern and Contemporary Artists, Rim,( uz Moneta, Picassa, Pollocka I dr.) i Hidden Treasure Art Magazine, Croydon.

U 2010. objavljena je njegova monografija koju je napisao Darko Glavan a uredio akademik Tonko Maroević, koja je je zastupljena i u New York State Library. Dobitnik je Plakete grada Zagreba za slikarstvo (1985.), Plakete grada Zaprešića (2004.) i Nagrade grada Zaprešića  u znak javnog priznanja za zasluge na području kulture i umjetnosti  za doprinos promidžbi i ugledu Grada Zaprešića u Hrvatskoj i inozemstvu (2012.). Član je New York ART Group,  HDLU-a i Likuma . Pridruženi  član Hrvatskog društva skladatelja. Živi i radi u Zaprešiću.