Preskočite na glavni sadržaj

Iris Dvornik - retrospektiva

U Muzeju Mimara, u subotu, 1. ožujka, s početkom u 12 sati, otvara se retrospektivna izložba Iris Dvornik. Radove je moguće razgledati do 19. ožujka.
vrijeme: 01.03.2014.
mjesto: Pag, Croatia
url: http://www.mimara.hr
Iris Dvornik – Bondora retrospektivnom izložbom u Muzeju Mimara predstavlja javnosti svoj tridesetogodišnji umjetnički rad sa sedamdesetak slika i desetak objekata.


Iris Dvornik - Bondora, premda je otvorena za izazove što ih nude suvremena likovna strujanja, svoje mjesto na hrvatskoj likovnoj sceni ne traži u području takozvanih proširenih medija i izvan domašaja manualnog slikarskog postupka. Unutar njezina izražajnog područja, tema i tehnika, motiva i promišljanja uočavamo i značajke njezine posebnosti i ulančanost u suvremena likovna kretanja, ali na strani onih koji dilemu s tradicijom razrješavaju crpeći iz nje poticaje za inoviranje slikarske brazde umjetničke prakse. Dvornikovu na tom putu snaži njezina priroda stvarateljice, nagnuće strukturalnom propitivanju slikarske materije i vlastiti poetsko-slikovni značaj koji u svemu traži poticaje za razvoj i obogaćenje individualnog likovnog izraza. Uvijek nova u odnosu na tradiciju slikarica se pokazuje odanom slijednicom tradicionalnih vrijednosti u novom obličju, kaže u predgovoru kataloga izložbe Biserka Rauter Plančić.