Preskočite na glavni sadržaj

Achromatic Attic akustično u Rockmarku

Zagrebački alternative/garage rock bend Achromatic Attic održat će koncert u sklopu programa Akustika na drvenoj pozornici zagrebačke knjižare Rockmark u utorak, 4. ožujka, a ovo će biti odlična prilika za sve ljubitelje njihovog zvuka čuti i vidjeti ih u akustičnom izdanju. Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan!
vrijeme: 04.03.2014. 19 h
mjesto: Zagreb; Rockmark, Berislavićeva 13
url: http://www.rockmark.net

Svoju priču Achromatic Attic započeli su 2009. godine, a u trenutnoj postavi sviraju od 2010. godine. Skupinu čine Dino (vokal i ritam gitara), Matt (prateći vokal i bas), Mislav (solo gitara) te Domo (prateći vokal i bubnjevi).

Iste godine kada su osnovani – 2009., objavljuju svoj prvi demo album, naziva "spleen so splendid", da bi nešto kasnije, početkom 2013. objavili i zamijećeni EP "Glassy Sweeper". Materijal za EP sniman je s Markom Mrakovčićem u Zagrebu, a svoj finalni mastering dobio je u Sage Audio studiju u Nashvilleu.

Osim što su zapeli za uho nizu domaćih glazbenih kritičara i fanova, primijetio ih je i engleski blog indiebandsblog.com, na kojem su bili izabrani za najbolji bend tjedna (17.-23.2.2013.) te su kasnije bili treći po redu u ukupnom poretku za mjesec veljaču, u konkurenciji stotine bendova iz čitavog svijeta.

U knjižaru Rockmark dolaze u punom sastavu, ali u akustičnom izdanju, gdje će u sklopu Akustike nastupiti po prvi put!