Preskočite na glavni sadržaj

Jazz lab utorak u MM-u: Mario Igrec (gitara)

Muzička akademija u Zagrebu, Hrvatska glazbena mladež i Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene 4. ožujka, u okviru Jazz lab utorka u MM-u, organiziraju besplatnu radionicu namijenjenu zainteresiranim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima.
vrijeme: 04.03.2014. 17-20 h
mjesto: Zagreb, dvorana MM Studentskog centra, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/

04. 03.2014. Mario Igrec (gitara) - od 17,00-20,00 h Harmonija,improvizacija,kreacija….
Radionice su namijenjene svim glazbenicima, a nakon radionice po dogovoru održavati će se Jam Session - ulaz i nastup slobodan!

Biografija:

Mario Igrec, rođen 1959. u Zagreb, profesor filozofije, radio kao dugogodišnji profesor gitare i pročelnik jazz odjela na Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Stalni je član sljedećih ansambala: "Cubismo", ''Zagreb jazzportrait", "Swing again", "Mario Igrec jazz project" ("Latin jazz project"), "Tro+Continuo" i do 2001. "Hot Club Zagreb". Povremeno je surađivao i s Big bandom HRT-a, Orkestrom Hrvatske vojske, "Folkestrom", Ninom Badrić, "Elementalom", Davorom Radolfijem, Vannom, "Jazzy Blefom", "Cute"  i drugima. U zadnje dvije godine surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom i orkestrom HNK i Tamburaškim orkestrom HRT-a.

Surađivao je s eminentnim stranim glazbenicima. Godine 2000. dobitnik je nagrade HGU-a Status za najistaknutijeg instrumentalista u 1999. godini u kategoriji jazz, latin, fusion i etno. S grupom "Cubismo" u proteklom razdoblju osvojio je 17 diskografskih nagrada Porin, među kojima tri osobno - za aranžman te dvije za jazz kompoziciju.