Preskočite na glavni sadržaj

'Večer glazbe francuskih skladatelja' u HNK Ivana pl. Zajca

Simfonijski koncert orkestra Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca što je na programu u četvrtak, 27. veljače, s početkom u 20 sati, posvećen je francuskoj glazbi, pa će se tako na koncertnom programu naći djela četvorice glasovitih francuskih skladatelja Jacquesa Iberta, Hectora Berlioza, Claudea Debussyja i Mauricea Ravela.
vrijeme: 27.02.2014. 20 h
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

Koncertom naziva „Večer glazbe francuskih skladatelja“ dirigirat će Nada Matošević Orešković, a uz riječki će orkestar solistički nastupiti dvije vrhunske glazbene umjetnice, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović te flautistica Tamara Coha Mandić.

Uz La Mer (More), simfonijsku suitu nezaobilaznog Claudea Debussyja koji je ne samo jedan od najvažnijih francuskih skladatelja, već i središnja figura europske glazbe na prijelazu 19. stoljeća, posjetitelji će imati prilike uživati u ciklusu pjesama za mezzosopran i orkestar Les nuits d'été (Ljetne noći) Hectora Berlioza čije je stihove napisao Théophile Gautier. Pjevat će ih poznata mezzosopranistica moćne vokalne ekspresije Dubravka Šeparović Mušović, koja se već dokazala sugestivnom interpretacijom ovih pjesama o ljubavi iz različitih kutova, iznad svega o žudnji, uz sveprisutni osjećaj njena gubitka.

Na koncertom programu naći će se i Koncert za flautu i orkestar Jacquesa Iberta, čije će solističke dionice svirati flautistica Tamara Coha Mandić, koju stručna kritika naziva flautisticom plemenita zvuka, a njezinu interpretaciju virtuoznom.

Koncertni program zaključit će La Valse Mauricea Ravela, „blještava orkestralna kompozicija u kojoj autor uspješno dočarava bečki lokalni kolorit“.