Preskočite na glavni sadržaj

Izložba '4 slikarice' u varaždinskom Galerijskom centru

U Galerijskom centru Varaždin otvorena je izložba '4 slikarice', na kojoj se predstavljaju austrijske umjetnice koje 'likovnim ženskim rukopisom' povezuju suvremenu likovnu scenu sjeverne Hrvatske, istočne Slovenije i južne Austrije.
vrijeme: 20.02.2014.
mjesto: Varaždin; Galerijski centar Varaždin, Augusta Cesarca 16a
url: http://www.gcv.hr
Izložbu četiri slikarice koje žive i rade u Austriji - Christine Kerz, Barbare Hammer, Angele Flois i Linhong Zhao, u Varaždin je dovelo Hrvatsko kinesko društvo prijateljstva.

'Ono što povezuje ove četiri umjetnice je svojevrstan ženski rukopis, primjetljiva lirika u likovnom izrazu. A izložba je samo uvod u povezivanje suvremene likovne scene sjeverne Hrvatske, istočne Slovenije i južne Austrije, prostora koji je logična cjelina', istaknuo je ravnatelj Galerijskog centra Varaždin Ivan Mesek.

Prije Varaždina izložba '4 slikarice' bila je postavljena u Mariboru, pa su njome povezane tri države - Austrija, Slovenija i Hrvatska, te tri europske prijestolnice kulture, Graz (2003.), Maribor (2012.) i Varaždin, koji priprema kandidaturu za 2020. godinu.

Izložba, kojom je ujedno obilježeno 15 godina djelovanja Hrvatsko kineskog društva prijateljstva, ostaje otvorena do 7. ožujka.
(Hina)