Preskočite na glavni sadržaj

Fotografkinje 2014. – poziv

Petu godinu zaredom Fotoklub Rijeka organizira izložbu fotografija povodom Međunarodnog dana žena. Ovaj natječaj zamišljen je tako da na njemu mogu sudjelovati samo žene, neovisno iz kojih se pobuda bave fotografijom; je li to njihova povremena aktivnost, redovna hobistička strast ili pak profesionalna praksa. Krajnji rok prijema fotografija je 1. ožujka 2014.
prijava: 01.03.2014
url: http://photori.org/photori
Izložba će biti postavljena u našoj galeriji Principij koja se nalazi unutar novouređenog Arheološkog parka u Rijeci. Odlučili smo se na otvorenje izložbe na sam dan 8. marta -  da naglasimo simboliku datuma, a i zato što je to dan vikenda i veća je mogućnost autoricama  iz cijele Hrvatske da dođu u Rijeku na otvorenje svoje izložbe. Ovo je i prigoda da se   nakon otvorenja izložbe obiđe novouređeni Arheološki park, prošeta Molo longom, upozna Trsat, ode do Opatije...  Ovogodišnji Osmi mart  može biti jedinstven i poseban.

Na natječaju mogu ravnopravno sudjelovati sve fotografkinje - bez obzira jesu li članice nekog fotokluba, ili su pak u statusu slobodnih autorica ili se samo povremeno bave fotografijom.

Sudionice Fotografkinja 2014. plaćaju kotizaciju 40 kn, a članice Fotokluba Rijeka 20 kn. Ovo smanjenje kotizacije naša je mala gesta, znak isprike svim prošlogodišnjim sudionicama zato što smo kasnili s vraćanjem fotografija s te izložbe. Sudionice koje prvi put sudjeluju na natječaju plaćaju 60 kn. Uplata se vrši na žiroračun Kluba: Erste banka  2402006-1100135039 (u rubriku Svrha uplate treba upisati Fotografkinje 2014, u rubriku Model treba upisati 00, a u Pozivu na broj upisati svoj OIB).

Autorice, sudionice natječaja, popunjavanjem i slanjem prijavnice potvrđuju autentičnost snimljenih fotografija te preuzimaju odgovornost za sadržaj prijavljenih fotografija.

Obrada fotografije u programima za uređivanje fotografije dopuštena je do mjere koja ne narušava i ne mijenja osnovni smisao snimljenog sadržaja. Tema je slobodna. Svaka fotografkinja predstavlja svoju stvaralačku osobnost. Poželjno je da se prilože fotografije koje još nisu izlagane u Rijeci. Prijavljuje se najviše šest fotografija.

Autorica popunjavanjem prijavnice daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljene fotografije uz jasan potpis autora, a u svrhu promocije izložbe.

Fotografije se isključivo šalju u digitalnom formatu na e-mail fotoklubri@gmail.com isključivo u .jpg /.jpeg/ formatu pojedinačne veličine fotografije / datoteke / ne veće od 5 MB. Fotografije mogu biti u boji /B/, monokromatske /M/ i crno-bijele /CB/. Uz fotografije u istom e-mailu treba priložiti ispunjenu prijavnicu i kopiju uplate, kotizacije te životopis.

Krajnji rok prijema fotografija je subota, 1. ožujka 2014. na e-mail: fotoklubri@gmail.com Fotografije možete poslati i na CD-u, DVD-u i USB-u na adresu:
Fotoklub Rijeka
Pod voltun 4
51000 Rijeka
PP 63

Odabrane fotografije organizator će o svom trošku izraditi i opremiti za izlaganje. Otvorenje izložbe je u subotu, 8. ožujka 2014. u 12 sati u Rijeci, Galerija Principij, Pod voltun 4. Nepotpune i neuredne prijave organizator neće prihvatiti. Fotoklub Rijeka će dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu, te tri ravnopravne diplome i tri pohvale po odluci selektorice. Organizator će izdati katalog u digitalnom obliku koji će biti dostupan na mrežnim stranicama: www.photori.org

Dodatne informacije možete dobiti na mob.: 095 913 17 69; fotoklubri@gmail.com.