Preskočite na glavni sadržaj

Bosanski cabaret 'Ja, Mahaluša' u HNK Zadar

U petak, 14. veljače, u Velikoj dvorani HNK Zadar igrat će predstava 'Ja, Mahaluša', s početkom u 20 sati. Komedija o muško – ženskim odnosima nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljeni izbor glazbe, pokret i plesne točke.
vrijeme: 14.02.2014. 20 h
mjesto: Smiljan, Croatia
url: http://www.mcnikolatesla.hr/

Zadarska izvedba predstave načinjene prema bestseleru Indire Kučuk Sorguč bit će 99 izvedba Mahaluše koju je do sada gledalo više od 50000 ljudi.

Glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević, režiju i dramaturgiju potpisuje Mirela Trepanić, glazbenu režiju Alma Ferović, scenografiju i kostimografiju Marijela Margeta-Hašimbegović, a uz Nelu u predstavi igra Nenad Tešić koji je prati na klaviru i svojom mimikom podsjeća na Jerryja Lewisa i Mr. Beana istovremeno.

Udruženje za afirmaciju kulturnih vrijednosti FILTER je producent najvećeg i najpopularnijeg nezavisnog kazališnog projekta koji je na velika vrata uspio afirmirati cabaret i ustanoviti u BiH muzički teatar kao samosvojni teatarski žanr.

Indira Kučuk-Sorguč ispisuje duhovite, surove i iskrene priče o ljubavnim zgodama i nezgodama Bosanaca i Bosanki. Svaka priča obrađuje jedan autentični fenomen iz svakodnevnice muškaraca i žena koji su u potrazi za najtraženijom stvari na svijetu – ljubavi. Sočni dijalozi, živopisne slike, jezik ulice, a ne uličarski, žargon te urnebesno zabavne situacije zajednički su elementi za svaku priču.