Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje Kino kluba Split u Puli

U Klubu Pulske filmske tvornice će ovoga četvrtka, 13. siječnja, s početkom u 20 sati, recentnom produkcijom mlađih autora te klasikom starije generacije biti predstavljen Kino klub Split.
vrijeme: 13.02.2014. 20 h
mjesto: Pula; Klub Pulske filmske tvornice, Stiglicheva 12
url: http://www.pulskafilmskatvornica.hr/

Filmove je za ovu priliku odabrala njegova predsjednica Sunčica Fradelić, koja će putem video linka govoriti o aktivnostima, produkciji, ciljevima i izazovima udruge čija je povijest usko povezana s poviješću hrvatske neprofesijske, alternativne i amaterske kinematografije.    

“Kino klub Split je osnovan 1952. godine i njegovo je djelovanje prepoznato u javnosti kao jedna od izvornih odrednica u povijesti hrvatske neprofesijske, alternativne, amaterske kinematografije. Tijekom 60 godina djelovanja izmijenilo se već pet do šest generacija autora. Danas svjedočimo trenutku u kojemu osnovna ideja Kino kluba Split ponovo definira svoj oblik i funkciju. Od bavljenja isključivo problemima autorskog filma postajemo multidisciplinarna udruga koja svoju djelatnost organizira kroz širi spektar aktivnosti, kako onih stvaralačkog, tako i obrazovnog karaktera.

Organiziramo tjedne projekcije i predavanja, a klasični program filmske škole obogaćen je sadržajima iz obrade zvuka u audiovizualnim medijima, novih medija, autorskog i amaterskog filma i računalne animacije. Mjesečno se održavaju radionice i u suradnji s članovima pokušavamo homogenizirati stečeno znanje kroz praktični rad, druženje i diskusije. Pokušavamo stvoriti ozračje pogodno za kreativni rast, slobodu mišljenja i izraza, te osigurati uvjete za nesmetanu cirkulaciju razmjene ideja i iskustava. Odabirom filmova koji će biti prikazani obuhvatila sam recentnu produkciju mlađih autora, no uvrstila sam i jedan klasik starije generacije, film “Fluorescencije” Ante Verzottija iz 1967.” Sunčica Fradelić

Program projekcije:
1. Ante Verzotti: Fluorescencije, eksperimentalni, 1967, 4'8''
2. Natko Stipaničev: More šumi, val se pjeni, eksperimentalni, 2013, 6'18''
3. Fog Frog Dog: Pohyeye, video spot, 2012, 3'11''
4. Sunčica Fradelić: Tabula Raza, igrani eksperimentalni, 2013, 12''
5. Tonči Gaćina: Lignje, dokumentarni, 2013, 7'5''
6. Jasna: The calmest journey, animirani, 2013/14, 2'44''
7. Alma Ćakić: Kosa, animirani, 2014, 1'33''
8. Luka Stojanac: Red and Don, igrani, 2013, 10'
9. Martina Bilan: Last call for film school, promo, 2012, 58''