Preskočite na glavni sadržaj

Mia Čorak Slavenska – Suvremeni ples

Pozivaju se plesačice i plesači suvremenog plesa da se do 15. ožujka prijave za sudjelovanje u natjecanju Mia Čorak Slavenska, koje se održava 3. i 4. svibnja 2014., u Zagrebu.
vrijeme: 03.05.2014.
prijava: 15.03.2014
url: http://www.hgm.hr
U organizaciji Gradskog kazališta Trešnja i Hrvatske glazbene mladeži natjecanje će voditi njegovi idejni začetnici Dinko Bogdanić i Desanka Virant. Svim natjecateljima će biti dodijeljena priznanja, a prema uspješnosti diplome, kristalne statue, novčane nagrade, plaćeno sudjelovanje na ljetnim radionicama te nagrade sponzora.

Natjecati se mogu plesači i plesačice suvremenog plesa od 6 godina na dalje.

Natjecateljske kategorije:
- A kategorija: 6 do 11 godina (svi prijavljeni na dan početka Natjecanja trebaju biti mlađi od 12 godina.)Kandidati kategorije A trebaju pripremiti jednu koreografiju u trajanju do 2.00 minute u koreografiji svog mentora ili pedagoga;
- B kategorija: od 12 do 14 godina (svi prijavljeni na dan pocetka Natjecanja trebaju biti mlađi od 15 godina.)
Kandidati kategorije B natječu se za ulazak u drugi krug temeljem izvedbe zadane koreografije. U drugom krugu izvode koreografiju po vlastitom izboru;
- C kategorija: od 15 do 17 godina (svi prijavljeni na dan početka Natjecanja trebaju biti mlađi od 18 godina.)
Kandidati kategorije C natječu se za ulazak u drugi krug temeljem izvedbe zadane koreografije. U drugom krugu izvode koreografiju po vlastitom izboru;
- D kategorija: od 18 godina
Kandidati kategorije D natječu se za ulazak u drugi krug temeljem izvedbe zadane koreografije. U drugom krugu izvode koreografiju po vlastitom izboru.

Natjecanje ce se održati u dva kruga na pozornici Trešnje. Nastupi u oba kruga bit će javni.

Svi kandidati moraju poslati prijave najkasnije do 15. ožujka 2014. godine na adresu:
Gradsko kazalište Trešnja
Mošćenička 1
10000 Zagreb
Hrvatska
s naznakom
za 8. hrvatsko natjecanje Mia Čorak Slavenska – Suvremeni ples

Kandidati moraju priložiti sljedeće dokumente:
- prijavu na priloženom obrascu;
- kratak životopis;
- jednu fotografiju kao za putovnicu.

Fotografija može biti poslana na CD-u ili putem e-maila. Napomena: Molimo kandidate da uz prijavu priložite potvrdu o uplaćenoj participaciji u visini od 200,00 kn na račun Gradskog kazališta Trešnja HR4823600001101233134 otvoren u Zagrebačkoj banci.

Svi kandidati obavezni su se javiti vodstvu Natjecanja dana 3. svibnja 2014. u 10 sati u predvorju Gradskog kazališta Trešnja u Zagrebu. Pokus na pozornici kandidati će imati u tjednu 28. travnja – 2. svibnja prema rasporedu organizatora (organizator će maksimalno poštivati želje natjecatelja). Troškove putovanja pokrivaju kandidati.