Preskočite na glavni sadržaj

Premijera komedije 'Sladoled' Mire Gavrana

Mala dvorana Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ovog će četvrtka, 30. siječnja, ugostiti premijeru nove komedije književnika i dramatičara Mire Gavrana 'Sladoled', koja na duhovit način tematizira sudbinsku odrednicu koju ženskome životu nose odnosi s muškarcima.
vrijeme: 30.01.2014.
mjesto: Poland
url: http://r-o-o-k-i-e.com/
 
Predstava je najavljena kao neobična komedija u kojoj su junakinje majka i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili u predstavi opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima će se prepoznati svaka žena.

Njih dvije igraju Mladena Gavran i Ana Vilenica, a Gavranov najnoviji dramski uradak za tu je priliku režirao Boris Svrtan, glumac uz kojega se vežu i brojne redateljske uspješnice – to mu je već jedanaesta režija.

"Riječ je o komediji nastaloj prema potpuno novom tekstu s dosta emotivnih momenata, u kojoj se na atraktivan način isprepliće emotivno i humorno u život jedne majke i kćeri", kazao je Gavran o predstavi u razgovoru za Hinu.

Predstava je nastala u produkciji njegovog Teatra Gavran i izrazito je glumačka, a Mladena Gavran i Ana Vilenica odlično su se snašle i napravile dobar posao, dodao je autor, napomenuvši da su dosad odigrane i dvije pretpremijere koje su zabilježile odlične reakcije publike.

"S tom predstavom nastavljamo svoju liniju komedija ali i predstava koje su duboko ugrađene u našu suvremenost, a koje pokušavaju na humoran način progovoriti o ozbiljnim stvarima", istaknuo je.

Scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek.

Teatar Gavran pokrenuli su u jesen 2002. glumica Mladena Gavran i njezin suprug, književnik Miro Gavran. Predstava "Sladoled" dvanaesta je premijera toga kazališta u jednako toliko godina njegova postojanja.

Miro Gavran (1961.) dramatičar je, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade, čija su djela među najizvođenijima u zemlji i u inozemstvu – djela su mu prevedena na 35 jezika, dok su mu knjige imale preko 150 domaćih i inozemnih izdanja. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 200 kazališnih premijera širom svijeta, a vidjelo ih je više od dva milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, a koji od 2003. djeluje u Slovačkoj pod nazivom Gavranfest. (Hina)