Preskočite na glavni sadržaj

Pulska premijera projekta 'Silent Killer'

U utorak i srijedu, 28. i 29. siječnja, s početkom u 20 sati, u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula će se održati izvedbe predstave Maje Drobac 'Silent Killer'. Riječ je o inspirativnoj plesnoj predstavi u dva dijela nadahnutoj radom s djecom zaraženom virusom HIV-a u Indiji.
vrijeme: 28.01.2014. 20 h
mjesto: Pula; Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula, Laginjina 5
url: http://www.ink.hr/

'Silent Killer' je ime projekta začetog 2009. godine u Indiji. Do sada se razvio u nekoliko različitih grana umjetnosti sve s tendencijom da se pomogne djeci i ženama oboljelim od HIV-a i/ili AIDS-a koji su štićenici 'Milana'organizacije u Bangaloreu, u Indiji.

Plesne predstave 'Za Uvijek 'i 'Moje ime je Nisha' autorice Maje Drobac nastale pod zajedničkim imenom Silent Killer, inspirirane su istinitim pričama štićenika 'Milane'.

Za Uvijek  / For Ever

glazba i tekstovi: Sven Buić
koreografija i izvedba: Maja Drobac, Zvonimir Kvesić

'Za Uvijek' je istinita priča dvoje mladih ljudi koji su sa navršenih osamnaest godina života odlučili stupiti u brak. Mladić je zaražen virusom HIV-a, djevojka nije. Predstava se bavi propitkivanjem njihovih osjećaja o odluci koju moraju donijeti, a bit će do kraja života; utjecaju okoline na njihovu odluku, te da li itko smije i može suditi ljubavi.

Moje ime je Nisha / My name is Nisha

glazba: Marko Grbac Knapić
jathi: Suma Krishnamurti
koreografija i izvedba: Maja Drobac
savjetnica: Andrea Gotovina

'Moje ime je Nisha' istinita je priča o petnaestogodišnjoj djevojčici zaraženoj virusom HIVa koja odluči krenuti u potragu za svojim ocem. Emocije kroz koje prolazi u trenutku donošenja odluke prikazane su kroz Rase (opis emocija zapisanih u Natya Shastri, indijskoj knjizi o kazališnoj umjetnosti) te se koristi tehnika bharatanatyama.  

kostimografija: Desanka Janković
grafičko oblikovanje: Dean Bertoldi
produkcija:  dance_lab collective, lukaeura

partneri:
INK / Gradsko kazalište Pula
Zagrebački plesni centar

financijska potpora:
2011. – Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba
2011. / 2013. – Ministarstvo kulture Republike Hrvatske