Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni laboratorij fizičkog teatra u Austriji 2014

Međunarodni laboratorij fizičkog teatra održava se u austrijskom gradu Leitring bei Leibnitz, od 7. do 12. srpnja 2014. godine.
vrijeme: 07.07.2014.
mjesto: Leitring bei Leibnitz, Austrija
url: http://www.iugte.com/projects/physicality
Laboratorij ujedinjuje profesionalne kazališne stručnjake iz različitih dijelova svijeta, profesionalne plesače i koreografe, glumce, izvođače u suvremenom cirkusu, multidisciplinarne izvođače s interesom za fizički teatar.

Sudjelovanje je namijenjeno pojedincima i grupama, a radni jezik je engleski.

Program se održava pod vodstvom ruskog kazališnog redatelja i pedagoga Sergeia Ostrenka. Laboratorij se bazira na Ostrenkovoj metodi glumačkog treninga, oslanjajući se na ruski teatar. Tradicija i najnoviji eksperimenti u izvedbenim umjetnostima. Sudionici će praktično istraživati fizikalnost kao osnovni kreativni instrument, ključ forme, stila, atmosfere i emocionalne palete u suvremenoj izvedbi, s iskorakom izvan granica uobičajene glume koja se bazira na tekstu.

Fizikalnost izvođača u metodama Stanislavskog, Meyerholda i M.Chekhova, Meyerholdove biomehaničke etide, Tai-chi za izvođače, trening po metodi improvizacije, scenska kompozicija od vježbe do izvedbe: ovo su neki od elemenata koji se na jedinstven način transformiraju i kombiniraju u Ostrenkovom sustavu učenja kako bi se prilagodili suvremenim potrebama izvođača, redatelja i pedagoga. Praktične sesije razvijaju se u formi različitih vježbi koje napreduju od jednostavnijih prema složenijima.

Kotizacija za prijave do 7. veljače iznosi 850 €, a za kasnije prijave 950 €.

Za sudjelovanje potrebno je poslati CV / rezime s fotografijom i pismom motivacije na physiktheater@gmail.com.