Preskočite na glavni sadržaj

46 godina predstave 'Stilske vježbe'

Planet Art najavljuje svečanu izvedbu 'Stilskih vježbi' u povodu 46 godina izvođenja predstave, a koja će se održati 19. siječnja, s početkom u 20 sati, u KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.
vrijeme: 19.01.2014.
url: http://www.planet-art.hr
Uz svečanu izvedbu u Zagrebu, predstava će biti izvedena 23. siječnja u Rijeci, 27. siječnja u Sisku, 30. siječnja u Čakovcu, te 31. siječnja u Zagrebu.

'Stilske vježbe' Raymonda Qieneaua svojevremeno su poslužile kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za iznimno uspješnu predstavu. Predstava 'Stilske vježbe' ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najdugovječnija predstava na svijetu s istom glumačkom postavom – riječ je o fenomenu svjetskih razmjera.

Pero Kvrgić i Lela Margitić ovu su predstavu svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest. Predstava 'Stilske vježbe', koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već punih 40 godina spada u sam vrh svjetske kazališne produkcije. Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja, u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić, na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću.