Preskočite na glavni sadržaj

Novogodišnji koncerti riječkog HNK Ivana pl. Zajca

Tradicionalni Novogodišnji koncerti riječkog HNK Ivana pl. Zajca, u izvedbi orkestra riječke Opere i pod dirigentskim vodstvom maestre Nade Matošević Orešković, ove su godine na programu 27., 28. i 30. prosinca, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 27.12.2013. 20 h
mjesto: Rijeka, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1
url: http://www.hnk-zajc.hr

Iznimno atraktivan program započet će uvertirom "Šišmiša", Straussove najpopularnije operete neodoljivog šarma. A na programu će se naći još jedna uvertira bečkoj opereti, popularnoj Suppéovoj "Lakoj konjici". Tijekom koncerta redat će se, naravno, i neizostavni, veseli te posebno omiljeni Straussovi valceri, polke i marševi.  

Posjetitelji će moći uživati, izmađu ostalog, i u jednom od najpopularnijih djela u povijesti svjetske glazbe uopće, Ravelovu "Boleru".  A svoje mjesto na programu i ove je godine pronašao Offenbachov Can-can iz "Orfeja u podzemlju".

Opernu ariju iz Offenbachovih "Hoffmanovih priča", ariju Olympije, te ariju Giuditte iz Leharove istoimene opere, uz okestar riječke Opere, otpjevat će gošća iz Njemačke, sopranistica Barbara Felicitas Marin. Inače, njezin koncertni repertoar sastoji se i od lieda te oratorija u rasponu od romantičarskog do modernog razdoblja, a traženi je gost na gala koncertima.

Pored Njemačke, nastupala je kao koncertna pjevačica u Italiji, Francuskoj i Španjolskoj.

Posebnu ljepotu i atraktivnost koncertu će svakako donijeti sudjelovanje prvaka, solista i ansambla riječkog baleta u koreografiji Ronalda Savkovića.