Preskočite na glavni sadržaj

Klavirski duo D&B laureat u Monte Carlu

Nakon ovogodišnjeg niza uspješnih nastupa u Hrvatskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, kao i turneje po Kini, klavirski duo D&B kojeg čine Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek okrunio je 2013. osvajanjem druge nagrade na 1. međunarodnom natjecanju za klavir četveroručno održanom 14. prosinca u Monte Carlu.
vrijeme: 14.12.2013.
mjesto: Monaco; Monte Carlo

U konkurenciji klavirskih dua iz čitavog svijeta, ovaj su visoki plasman izborili izvedbama djela G. Bizeta, C. Saint-Saënsa, C. Debussyja i M. de Falle. Natjecanje se održalo u Auditoriju Muzičke akademije princa Reiniera III. u organizaciji Lions Cluba Monaco.

D&B Duo osnovali su 2006. g. pijanisti Dubravka Vukalović i Bruno Vlahek u sklopu kolegija komorne glazbe na Konzervatoriju u Lausannei pod mentorstvom švedskog pijanista i pedagoga Daga Achatza. Već samim prvim koncertom u Lausannei, na kojem su izveli djela Rahmanjinova i Bernsteina, privukli su interes švicarske publike, kritike te koncertnih organizatora za čime su, osim u Švicarskoj, uslijedili njihovi nastupi na koncertnim podijima i festivalima u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Hrvatskoj. U rujnu 2013. ostvarili su turneju po Kini, nastupivši pritom u nekim od najznačajnijih kineskih koncertnih dvorana. 2011. godine s velikim su uspjehom izveli monumentalni ciklus Oliviera Messiaena „Vizije amena“ u sklopu 50. obljetnice Muzičkog biennala Zagreb i to kao prvi hrvatski interpreti tog djela. Njihov repertoar obuhvaća originalna djela za dva klavira te obrade skladbi izvorno pisanih za druge instrumentalne sastave raznih žanrova – od glazbe starih majstora pa do najnovijih ostvarenja 21. stoljeća.