Preskočite na glavni sadržaj

'Tragična smrt ekonomskog analitičara' premijerno u &TD-u

'Tragična smrt ekonomskog analitičara' premijerno u &TD-u
Teatar &TD i Kufer predstavljaju svoj novi zajednički projekt, kazališnu predstavu 'Tragična smrt ekonomskog analitičara'. Riječ je o debitantskom autorskom projektu Vedrane Klepice, koji će biti premijerno izveden 12. prosinca, u Velikoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 12.12.2013. 20 h
mjesto: Maribor, Slovenia
url: http://www.sczg.unizg.hr/kultura/

O predstavi:

On je izgubio nevinost s 23 godine, upisao doktorski studij na temu financijskog izvještavanja i revizije te odradio praksu u jednom belgijskom bankarskom poduzeću. Ona je zadnja generacija koja se sjećala zvuka zračne pneumatske sirene s izlaznom snagom od 122 decibela koja se koristi za obavještavanje građana o opasnostima prilikom ratnih razdoblja ili prirodnih katastrofa. Na radiju je opet rekao nešto krivo, opet je rekao nešto krivo na vijestima, a nitko nije ni primijetio. Krivo ime, ili krive godine, ili krivo vrijeme ili mjesto događanja. Joseph A. Schumpeter kaže da ono što razlikuje znanstvenog ekonomskog analitičara od svih drugih ljudi koji razmišljaju, govore i pišu o ekonomiji jest metoda i tehnika rada. Metoda i tehnika. On je vjerojatno negdje zaj…..


(Ovaj tekst je dosad izveden u obliku dramskog čitanja na "Malim noćnim čitanjima" 2012. godine u Zagrebu te 2013. godine u Puli.)


Tekst i režija: Vedrana Klepica
Izvode: Ivana Krizmanić, Hrvojka Begović, Dean Krivačić, Tomislav Krstanović
Kostimografija: Katja Šunjić Kudin
Scenografija: Maja Kolar
Oblikovanje svjetla: Vesna Kolarec
Fotografija: Vesna Kolarec, Damir Žižić
Grafičko oblikovanje: Maja Kolar, Sandra Đukić
Produkcija: Kufer & SC Kultura promjene, Teatar &TD
Uz potporu: Ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, Ministarstvo kulture RH


Reprizne izvedbe: 13. i 14. prosinca u 20 sati, Velika dvorana Teatra &TD