Preskočite na glavni sadržaj

Prijenos dodjele Europske filmske nagrade 2013.

Svečana dodjela Europske filmske nagrade održat će se u subotu, 7. prosinca, u 20 sati, u Berlinu, a prijenos dodjele hrvatski će gledatelji moći pratiti paralelno sa svojim europskim sugrađanima. Saznajte čija je komedija najbolja: Vinka Brešana, Pedra Almodóvara, Susanne Bier ili Riccarda Milanija!
vrijeme: 07.12.2013. 20 h
url: http://www.europeanfilmawards.eu/

U kategoriji najbolje europske komedije 'Svećenikova djeca' nominirana su zajedno s filmovima 'Sve što trebaš je ljubav' danske oskarovke Susanne Bier, 'Putnici ljubavnici' Pedra Almodóvara i 'Dobrodošli, predsjedniče!' Riccarda Milanija. 'Svećenikova djeca' najgledaniji je hrvatski film u 21. stoljeću, a međunarodnu premijeru imao je na 48. međunarodnom filmskom festivalu Karlovy Vary, gdje je popraćen ovacijama publike. Nominacija za najbolju europsku komediju jedan je od najvećih recentnih međunarodnih uspjeha hrvatske kinematografije. Film su sufinancirali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages.

Europske filmske nagrade svake godine nagrađuju najveća dostignuća europske kinematografije u ukupno 21 kategoriji. O pobjednicima odlučuje 2700 članova Europske filmske akademije, među kojima su neki od najcjenjenijiih europskih filmskih redatelja, producenata, scenarista, snimatelja i glumaca. Ovogodišnja dodjela u Berlinu okupit će brojne filmske zvijezde, među kojima i Cathérine Deneuve, koja će primiti Nagradu za životno djelo, a prisutni će biti i Keira Knightley, Naomi Watts, Jude Law, Giuseppe Tornatore, Tom Stoppard, François Ozon i mnogi drugi. Ceremoniji će prisustvovati i Vinko Brešan i montažerka Sandra Botica.

Prijenos svečane dodjele može se pratiti uživo u subotu, 7. prosinca od 20 sati na HBO-u, koji će za ovu prigodu biti otvoren svim gledateljima MAXtv-a, Evo TV-a, OptiTV-a, Total TV-a, H1 TV-a i Terrakoma. Skraćena snimka prikazat će se u subotu 14. prosinca u 18.30 sati, kada će kanal HBO ponovno biti otvoren svim gledateljima MAXtv-a, Evo TV-a, OptiTV-a, Total TV-a, H1 TV-a i Terrakoma.

Izvor: HAVC