Preskočite na glavni sadržaj

Gala koncert 'Zlatni zborovi' u Lisinskom

U velikoj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog će se, 8. prosinca, održati gala koncert 'Zlatni zborovi', koji je jedna je od posebnih nagrada s ovogodišnjeg 2. natjecanja hrvatske tradicijske vokalne glazbe – Zagreb 2013.
vrijeme: 08.12.2013.
mjesto: Basel, Switzerland
url: http://www.haus-ek.org/

Na koncertu će nastupiti pobjednici kategorija (mali vokalni sastavi, klape, folklorni ansambli i klasični folklorni zborovi) te osvajači Zlatnih plaketa.

To su ženski vokalni ansambl Zwizde, ženska klapa Ventula, folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić, mješoviti i ženski akademski zbor FF-a u Zagrebu Concordia discors te pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski.

Ovaj svečani koncert bit će ujedno posvećen i Svjetskom danu zborskog pjevanja (World Choral Day) koji se tradicionalno obilježava druge nedjelje u prosincu, a koji Zagrebački glazbeni podij organizira već 18. godinu. Širom svijeta na ovaj dan organiziraju se brojni koncerti i manifestacije na kojima tisuće pjevača promovira ljubav prema zborskoj glazbi.

Ulaz na koncert je slobodan, a besplatne ulaznice moguće je preuzeti u Centru za kulturu Trešnjevka ili na blagajni dvorane Lisinski.