Preskočite na glavni sadržaj

Sedmo izdanje natječaja T-HTnagrada@msu.hr

MSU i T-Hrvatski Telekom sedmu godinu za redom objavljuju natječaj za dodjelu četiriju nagrada za radove s područja suvremene vizualne umjetnosti pod nazivom: T-HTnagrada@msu.hr. Natječaj je otvoren do 31. prosinca 2013.
prijava: 31.12.2013
url: http://www.msu.hr
Natječaj je otvoren za umjetnike koji se bave medijskom umjetnošću i novim tehnologijama, ali jednako tako pozivaju se i oni koji rade u tradicionalnim medijima ili pak oni čija djela nastaju sintezom različitih izričaja i tehnika. Ove će godine biti dodijeljene sljedeće nagrade:

Otkupne nagrade u netto iznosu: prva nagrada 50.000 kuna, druga nagrada 45.000 kuna, a treća 40.000 kuna. Otkupljeni radovi postat će dijelom buduće zbirke T-HT@MSU. Svrha nagrada jest poticanje umjetničkog stvaralaštva na polju suvremene umjetnosti u Hrvatskoj.

Nagrada publike u netto iznosu od 10.000 kuna, isplaćuje se umjetniku čiji rad osvoji najviše glasova publike. Glasove prebrojava posebno povjerenstvo po zatvaranju izložbe. Nagrada nije otkupna i isplaćuje se umjetniku u obliku stimulacije.

Pozivne nagrade – stručno povjerenstvo natječaja svake godine poziva pet odabranih umjetnika koji će ovaj put biti honorirani u netto iznosu od 7.500 kuna.

Prijavljeni kandidati trebaju biti državljani Republike Hrvatske. Uvjet za sudjelovanje na Natječaju jest da su prijavljeni radovi nastali nakon 1. siječnja 2010. godine.

Koncept buduće zbirke obuhvaća radove temeljene na novim tehnologijama komunikacije, multimedijskoj proizvodnji slike i zvuka, odnosno, s jedne stane medijsku umjetnost, kao što su video, eksperimentalni film i internetska umjetnost, a s druge strane područje presijecanja umjetnosti i tehnologije, kao što su robotička i elektronička umjetnost. No isto tako, dobrodošli su radovi koji pomiču granice tradicionalnih medija u odnosu na vizualne umjetnosti i društvena zbivanja.

Umjetnik na Natječaj prijavljuje samo jedan rad, koji je sam producirao. Umjetnik žiriju, po potrebi, treba omogućiti uvid u djelo uživo kako bi donio konačan sud o uvrštavanju rada na izložbu.

Prijava mora sadržavati:
- osobne podatke (ime, prezime, adresu, telefon, e-mail adresu);
- profesionalni životopis; dokumentaciju o prijavljenom radu s tehničkim podacima o radu (naziv, godina, tehnika, dimenzije, mjesto izlaganja);
- u dokumentaciji je obvezna fotografija ili nacrt rada (18x24 cm);
- iste podatke dostaviti i na CD-u (jpg, 300 dpi) odnosno DVD-u, ukoliko je riječ o video i filmskim radovima, te izjavu umjetnika o vlastitom umjetničkom radu (izjava sadrži: stav koji umjetnik iskazuje radom, te precizan opis rada – materijale, postupke i prostornu dispoziciju – maksimalno jedna kartice teksta). Sve podatke treba dostaviti na hrvatskom i engleskom jeziku.

Natječaj je i pozivnog karaktera. Radove ocjenjuje i odabire međunarodno stručno povjerenstvo.

Prijave slati na adresu:
Muzej suvremene umjetnosti /Natječaj T-HTnagrada@msu.hr
Avenija Dubrovnik 17
10010 Zagreb