Preskočite na glavni sadržaj

Psi vodiči na predstavi 'Njuške' u Teatru Exit

U utorak, 26. studenog, u 20 sati, zagrebački Teatar Exit će ugostiti pse vodiče - pomagače iz Centra za rehabilitaciju Silver, koji će zajedno sa svojima korisnicima (osobama s invaliditetom) biti prisutni na izvedbi predstave 'Njuške'.
vrijeme: 26.11.2013. 20 h
mjesto: Zagreb; Teatar Exit, Ilica 208
url: http://www.teatarexit.hr

Centar za rehabilitaciju Silver, javna ustanova socijalne skrbi, bavi se školovanjem pasa pomagača - psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi - te rehabilitacijom osoba s invaliditetom i djece s teškoćama kojima je potrebna pomoć.

'Iako široj javnosti to možda nije poznato, prema Zakonu o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča (NN 131/98), psima pomagačima je dozvoljen ulaz u sve javne prostore. Ovim događanjem želimo pokazati da odškolovanim psima pomagačima  i onima koji su još u školi, trebaju biti dostupna sva javna mjesta pa tako i kazalište', naglašava ravnatelj Centra Silver dr. sc. Marijan Sesar.

'Mediji igraju vrlo važnu ulogu u senzibilizaciji javnosti, stoga Vaš dolazak i objava o događanju su od velike važnosti kako bismo spriječili buduće diskriminacije osoba s invaliditetom i njihovih vjernih pratitelja pasa pomagača.' – poručuju organizatori ovog događanja.   

Opširnije o predstavi...