Preskočite na glavni sadržaj

Supertoon sljedeće ljeto ponovno u Šibeniku

Organizatori 4. međunarodnog festivala animacije Supertoona predstavili su na konferenciji za novinare festival koji će se na ljeto 2014., drugu godinu zaredom održati u Šibeniku. Sljedeći Supertoon, najavili su organizatori, održat će se od 27. srpnja do 1. kolovoza 2014.
vrijeme: 22.11.2013.
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://pedalafest.org/

Prošlogodišnji Supertoon, koje je prvi put održan u festivalskome gradu Šibeniku, pokazao se kao izvrstan potez koji je, kako je rekao član Organizacijskog odbora Supertoona Ivan Klepac, "doveo do simbioze energije grada domaćina i novog festivala".

Šibenski gradonačelnik Željko Burić, koji je također bio na konferenciji za novinare, istaknuo je zadovoljstvo zbog obogaćene festivalske ponude grada.

Ovo je još jedan događaj koji Šibeniku pomaže da se pozicionira kao grad festivala, rekao je.

Prošlogodišnji Supertoon pokazao se odličnim, privukao je velik broj posjetitelja i Šibenčanima osigurao vrijedan kulturni i zabavni sadržaj te će grad sa zadovoljstvom nastaviti suradnju s njime i osigurati potrebnu infrastrukturu za njegovo održavanje, rekao je šibenski gradonačelnik.

Član Organizacijskog odbora Supertoona Slave Lukarov najavio je kako se dogodine priprema još veći i još bogatiji program.

"Povećali smo broj natjecateljskih kategorija pa će se, umjesto dosadašnje tri kategorije, sljedeće godine filmovi natjecati u njih pet", rekao je Lukarov i dodao da su, uz kratkometražne animirane filmove, animirane filmovi za djecu i mlade te animirane glazbene spotove, uvedene i kategorije animiranih reklamnih filmova i animiranih špica. (Hina)