Preskočite na glavni sadržaj

Radionica 'Emarduino – DIY SMD Arduino mikrokotroler'

Radionica Davora Jadrijevića pod nazivom 'Emarduino – DIY SMD Arduino' održat će se 16. i 17. studenoga u I’MM_ Media labu – Kavez, Klub SC – Studentski centar u Zagrebu. Na radionici će se izrađivati prvih hrvatski Arduino mikrokontroler kojeg je premijerno prošle godine predstavio široj publici njegov autor Jadrijević.
vrijeme: 16.11.2013.
mjesto: Zagreb; SC, Media lab I’MM_ , Savska 25
url: http://immmedialab.wordpress.com

Emarduino mikrokontroler mogu koristiti umjetnici za svoje instalacije, glazbenici za stvaranje novih instrumenata, plesači za postavljanje vizualizacija, mladi znanstvenici za svoje robotičke instalacije i sl.

SMT je tehnologija montaže SMD elemenata na površinu pločice postiže vrhunsku kompaktnost i miniturizaciju uređaja. Smatra se privilegijom elektroničke industrije gdje roboti stavljaju elemente. Emarduino je dokaz da amater može kod kuće napraviti uređaj koji veličinom i izgledom ne zaostaje (previše za strojno sastavljnim sklopovima.

Emarduino je ono što je prema Emardu trebao biti Arduino, kontroler baziran na AVR-u koji bi se mogao staviti u protoboard, direktno spojiti USB kablom na PC, iz kojeg bi se odmah mogao programirati i dobivati napajanje za sebe i ostale komponente. Da je dovoljno malen da ostane mjesta za druge komponente, a da ima više memorije, pinova i MCU hardwarea od običnog arduina.

Srce Emarduina je moćni ATmega64M1, štedi vrijeme (dan ili više) koje bi bilo potrebno da se neki prototip sa mikrokontrolerom sastavi na protoboardu i počne razvijati.

Emarduino je prvi hrvatski  DIY Arduino, SMT mikrokontroler kojeg je kreirao Davor Jadrijević tokom 2012. godine, te je do sada bio predstavljen na nizu umjetničkih i znanstvenih festivala i događanja, dok je svoju svjetsku premijeru imao tokom prošlogodišnjeg izdanja Ganz Novog Festivala.

Datum:. 16. i 17. studenoga 2013., od 12 do 19 sati.
Broj polaznika: 12-14 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija
Prijave za sudjelovanje primaju se do utorka, 13.11.2013., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.
Kotizacija: 150kn članovi I’MM_ laba, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti / 200kn zaposleni Opširnije

Davor Jadrijević Emard, dipl. ing. elektrotehnike i mr. sci. fizike, bavi se egzotičnom tehnologijom i prati DIY (uradi-sam) projekte kojima se prenamjenjuju uređaji iz svijeta standardne tehnologije zato da bi domišljatošću mogli poslužiti u neke druge, nove svrhe.

Unatrag nekoliko godina bavi se Teslinim bežičnim prijenosom energije, koji je više puta izveo ili predstavio u javnosti pred inozemnom i domaćom publikom na događanjima poput: 26th Chaos Communication Congress (26C3), Berlin;  PechaKucha Night Zagreb vol. 6; Eurocon / Sferakon, Zagreb; Istrakon, Pazin; Liburnicon, Opatija, Device_art, itd. Voditelj niza radionica, u I'MM_ Media labu održao uspješnu radionicu: DIY Arduino - Arduino from Scratch. Izlaže i djeluje u okviru I'MM_ovog umjetničkog programa. Trenutno je voditelj robotičke sekcije laba.