Preskočite na glavni sadržaj

Goran Škofić na skupnoj izložbi 'Balkan?' u Baselu

U petak 8. studenoga, u 19 sati, u Galeriji Basement u Baselu, otvara se grupna izložba 'Balkan?', na kojoj izlaže i hrvatski umjetnik Goran Škofić. Izložba ostaje otvorena do 8. prosinca.
vrijeme: 08.11.2013.
mjesto: Basel; Basement, Oslostrasse 10
url: http://www.culturescapes.ch
Culturescapes festival pozvao je osam izabranih umjetnika s područja Balkana koji će predstavit svoje radove nastale tijekom boravka na rezidencijalnim programima u Nairsu (Grison) i IAAB (Basel) u Švicarskoj.

 
Što znači 'Balkan' u odnosu na individualni rad umjetnika? Postoji li zajednički „balkanski“ identitet? Na ta pitanja će se nastojati odgovoriti ovom izložbom i pritom predstaviti rad umjetnika s područja Balkana švicarskoj publici. Goran Škofić izložit će rad 'Restraint/Oraničenje' koji se sastoji od tri fotografije trodimenzionalnog prostora projicirane na postamente. Autor razbija klasično shvaćanje prostora i eksperimentira s iluzijom prostora. Čovjek koji je prikazan na projekciji je zakočen, zarobljen u taj prostor, ispituje ili traži kut za izlaz.

Osim Škofića na grupnoj izložbi predstavit će se i Zdravko Delibašić, Flaka Haliti, Gjorge Jovanovik, Milena Jovićević, Adela Jušić, Alketa Ramaj i Slobodan Stošić. Izložbu kuriraju Nic Bezemer i Annina Zimmermann.