Preskočite na glavni sadržaj

'Svećenikova djeca' i 'Krugovi' u predselekciji Europske filmske nagrade

Europska filmska akademija (EFA) će u subotu, 9. studenog, u 12 sati, na Festivalu europskog filma u Sevilli objaviti nominacije za Europsku filmsku nagradu, popularno nazvanu 'europski Oscar'. 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Krugovi' Srdana Golubovića izdvojeni su među 46 najboljih europskih filmova 2013. godine, čime su ušli u predselekcijski proces za nagradu.
vrijeme: 09.11.2013. 12 h
mjesto: Španjolska; Sevilla
url: http://europeanfilmawards.eu/

Hrvatski film 'Svećenikova djeca' redatelja Vinka Brešana i hrvatska manjinska koprodukcija 'Krugovi' srpskog redatelja Srdana Golubovića natječu se za nominacije u kategorijama: najbolji europski film, redatelj, glumica, glumac i scenarist, a 'Svećenikova djeca' u igri su i za nominaciju u kategoriji najbolje europske komedije.

EFA je već objavila šest nagrada; za najboljeg snimatelja (Asaf Sudri za izraelski film Obećana nevjesta); montažera (Cristiano Travaglioli za talijanski film La grande bellezza), scenografiju (Sarah Greenwood za britanski film Ana Karenjina); kostimografa (Paco Delgrado za španjolski film Snjeguljica); skladatelja (Ennio Morricone za talijanski film La migliore offerta) i zvuk (Matz Müller i Erik Mischijew za austrijsko-njemački film Raj: vjera).

Europske filmske nagrade bit će dodijeljene 7. prosinca 2013. na svečanoj dodjeli u Berlinu. Popis svih 46 filmova iz predselekcije potražite ovdje, a više informacija o Europskoj filmskoj nagradi i dosad objavljenim nominacijama na službenoj stranici nagrade.

Izvor: HAVC