Preskočite na glavni sadržaj

Brazilski gitarist Ulisses Rocha prvi put gostuje u Hrvatskoj

Brazilski gitarist Ulisses Rocha prvi put gostuje u Hrvatskoj
U sklopu svoje europske turneje, jedan od najistaknutijih brazilskih gitarista Ulisses Rocha gostovat će u Velikoj dvorani HNK Zadar u četvrtak, 31. listopada, s početkom u 20 sati.
vrijeme: 31.10.2013. 20 h
mjesto: Zadar; Hrvatsko narodno kazalište Zadar, Široka ulica 8
url: http://www.hnk-zadar.hr

Gitarist, skladatelj i pedagog koji je svoje ime izgradio u rodnom Brazilu, redovito koncertira diljem zemaljske kugle.

Njegova interpretacija i autorska glazba inspirirani su ritmovima i melodijama brazilskog folklornog, ali i suvremenog, popularnog glazbenog naslijeđa. Na zadarskom koncertu svirat će najveći broj svojih skladbi; Calango, inspiriran glazbom sjevernog Brazila, romantične skladbe Teu Sorriso, Desatino, Volta rapidinho, te Jabuticaba. Rocha će svirati i skladbe Dorivala Caymmija u aranžmanu jednog od najznačajnijih brazilskih gitarista 20. stoljeća Badena Powella, Frevo suvremenog brazilskog majstora Egberta Gismontija i Ponteio Edú Loba.

Glazbenik koji iza sebe ima cijeli niz nastupa na najvećim svjetskim jazz festivalima i koji je od osamdesetih do danas snimio nekoliko autorskih albuma (Alguma Coisa, A Ver Com O Silencio, Casamata Caminhos Cruzados…), u Zadru će zasigurno prirediti nezaboravnu gitarsku večer. Njegova glazba zanimljiva je širokom spektru publike – kako klasičnim gitaristima tako i jazz glazbenicima te najširoj publici.

Virtuoznost, muzikalnost, egzotičnosti i autentičnost su pojmovi povezani s gitaristom Ulisses Rochom te ujedno najbolja pozivnica za ovaj koncert.