Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Ples u 2043.' u ZPC-u

Premijera predstave 'Ples u 2043.' u ZPC-u
Predstava 'Ples u 2043.' Sonje Pregrad i Willyja Pragera bit će premijerno izvedena u četvrtak, 31. listopada, s početkom u 20 sati, u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10). Reprizna izvedba bit će u subotu, 2. studenog, u isto vrijeme.
vrijeme: 31.10.2013. 20 h
mjesto: New York, USA
url: http://www.adcawards.org/

Willy Prager i Sonja Pregrad započeli su projekt ‘Ples u 2043.’ pitajući se kako će ples kao izvedbena umjetnost izgledati za trideset godina i kako će njih dvoje tada plesati?
Radili su sa konceptima science fiction-a i parazitiranja, koristeći (tuđe) osobne stavove i priče kao paradigme. Postavili su 43 pitanja koreografu (30) i koreografkinji (60), a onda su reformulacijom njihovih odgovora, uštrcavši injekciju science fiction-a (inspirirani idejom da je SF sve što se proglasi SF-om), došli do izvedbe tekućeg stanja.
Kako zamisliti budućnost? Da li zamisliti budućnost znači stvoriti je?
Kako otplesati budućnost sada i ovdje? Kako razumjeti procjep od 30 godina?
A poduzetništvo plesa? Hoće li ples postati primijenjena umjetnost u kreiranju naprava budućnosti, kroz razumijevanje prirodnog? Ili je budućnost plesa u tome da nestane, da jednostavno bude dio svake naše težnje? Zašto se kretati ako mogu učiniti sve? To je odgovor. Napravi budućnost. Podbaci budućnost. Podbaci bolje. Sa strahom i nadom. PL
Autori i izvođači: Willy Prager i Sonja Pregrad
Autor glazbe: Emilian Gatsov
Suradnik za scenska rješenja: Dora Đurkesac
Dramaturški savjet:Gina Serbanescu i Jasna Žmak
Kostimografija: Sveučilište u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet, Zavod za dizajn tekstila i odjeće, diplomski studij kostimografije, studenti: Davor Ivanec, Diana Mihalić, Nika Wenzinger
Voditelj katedre kostimografije: Nina Režek Wilson, redovni profesor
Mentor projekta: Ivana Bakal, mag. ing. des. text., vanjska suradnica
Majstor maske: Marija Bingula
Fotografija: Damir Žižić

Projekt je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, te ko-produkcijska sredstva 4 Culture/WASP Bucharest (Jardin d'Europe)
Ko-produkcija: Sonja Pregrad, 4 Culture/WASP Bucharest (Jardin d'Europe) i Zagrebački plesni Centar/HIPP
Rezidencije: 4 Culture/WASP Bucharest (Jardin d'Europe) i Zagrebački plesni Centar/HIPP

Cijena ulaznice: 40 kn- redovna cijena, 25 kn- cijena s popustom za plesače, studente, umirovljenike, polaznike tečajeva u ZPC-u, članove udruge Domino.