Preskočite na glavni sadržaj

Refleks / predavanje i razgovor: Julian Henriques

U četvrtak, 31. listopada, u 19 sati, u prostoru Molekule u Rijeci, održava se predavanje i razgovor 'Sonic Space - Time in Theory and Performance' Juliana  Henriquesa. Razgovor vodi Andrej Mirčev.
vrijeme: 31.10.2013. 19,00
mjesto: Berlin, Germany
url: http://www.mala-scena.hr/
Predavanje i razgovor na temu Sonic Space -Time in Theory and Performance Juliana Henriquesa razmatra ulogu zvuka u teoriji i praksi tj. načine na koje je moguće govoriti o utjelovljenom zvuku kao operaciji subvertiranja reprezentacije.Dr. Julian Henriques voditelj je Odsjeka za medije i komunikacije na Sveučilištu Goldsmiths u Londonu. Provoditelj je MA programa za pisanje scenarija i voditelj Odjela za topologije istraživanja. Prije rada u Londonu, vodio je filmski i televizijski odjel CARIMAC na Sveučilištu West Indies, Kingston, Jamajka. Kao scenarist i redatelj radio je na više filmskih produkcija (cjelovečernji igrani film Babymother (1998.), kratka drama We the Ragamuffin, reggae mjuzikli itd).J. Henriques se bavi istraživanjem ulične kulture, glazbe i tehnologije te je zainteresiran za različite načine korištenja zvuka kao kritičkog i kreativnog alata.

Osim toga, istražuje i kako se matematički pojmovi topologije mogu koristiti u razumijevanju društvenih i kulturnih promjena. Njegova nedavna zvučna skulptura Knots & Donuts postavljena je u Tate Modernu u 2011. te u Khoju u New Delhiju u 2013.

Od istaknutih publikacija suautor je Changing the Subject: Psychology, Social Regulation and Subjectivity (1984), jedan je od urednika osnivača časopisa Ideology & Consciousness te autor knjige Sonic Bodies: Reggae Sound Systems Performance Techniques and Ways of Knowing iz 2011.god