Preskočite na glavni sadržaj

Solo 'Love will tear us apart' gostuje na festivalu Culturescapes

Solo 'Love will tear us apart' Saše Božića i Petre Hrašćanec 1. i 2. studenog gostuje na festivalu Culturescapes u Švicarskoj. Ovogodišnje izdanje festivala Culturescapes posvećeno je zemljama Balkana, s posebnim naglaskom na Hrvatsku, a sve kako bi se švicarskoj javnosti približile druge kulture. Predstava je na rasporedu u 20 sati u Roxy Theatre u Birsfeldenu.
vrijeme: 01.11.2013.
mjesto: Pula, Croatia
url: http://www.culturescapes.ch/

„Love will tear us apart“ se bavi specifičnim odnosom između suvremenog plesa i popularne glazbe, on je žanrovski na granici između rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Propituje pitanje vlasništva nad izvedbom te ga postavlja u apstraktni plesni okvir, baveći se politikom tijela i pogleda, da bi se onda to pitanje proširilo u širi umjetnički i socijalni okvir. Izvođačica (Petra Hrašćanec) izvodi odabrane ljubavne pjesme te otkriva, naoko, nevažne detalje o nastanku same produkcije. Solo je izveden na više od 20 domaćih i inozemnih pozornica, a Petra Hrašćanec dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2012. za najbolju žensku plesnu ulogu upravo za svoju izvedbu „Love will tear us apart“.
 
Solo “Love will tear us apart“, nastao u produkciji de facta, bio je početak istraživanja Saše Božića i Petre Hrašćanec o odnosima suvremenog plesa i pop glazbe, a koje je rezultiralo trilogijom „Love will tear us apart/Boys don't cry/the_beatles“ čija je zagrebačka premijera na rasporedu 23. studenog u Zagrebačkom plesnom centru u okviru međunarodnog umjetničkog okupljanja Spider Event Zagreb.