Preskočite na glavni sadržaj

Noć živih klaunova – klaunski cabaret

Na Noć vještica, 31. listopada, u VIP klubu u Zagrebu, premijerno će biti izveden klaunski cabaret 'Noć živih klaunova' u koprodukciji Triko Cirkus Teatra i Sveučilišta u Galwayu, Irska.
vrijeme: 31.10.2013.
mjesto: Trnava, Slovakia
url: http://www.cirkusanti.hr
Plod je to suradnje izvođača i glazbenika iz Hrvatske i Irske s glumicom i redateljicom Lee Delong. Predstava je zamišljena kao međukulturalni projekt čiji je cilj izričajem, humorom i jezično prelaziti nacionalne granice, te na specifičan način ući u odnos s kulturnom tradicijom ove dvije zemlje. Pet klaunova na predstavi je radilo tijekom listopada u Galwayu, prvenstveno istražujući irsku tradiciju slavljenja Halloweena - Samhaina (koja je svoj najpopularniji oblik razvila u SAD-u, a sve je popularnija i kod nas), nastavljajući rad u Zagrebu. Klaunovi će u ovoj zastrašujućoj noći na sebi svojstven način prizivati sile koje su štovali drevni Kelti i iznijeti svoje shvaćanje 'Slavlja mrtvih' uz zvučnu podlogu 'živog' banda.

Repriza cabareta je 2.11. u VIP klubu. Irska premijera planira se za Muscailt art festival u Galwayu koji će se održati od 10. do 15. veljače 2014.

Ovaj Klaunski Cabaret početak je uspostavljanja Klaunske platforme u Hrvatskoj koja bi njegovala ovaj specifičan kazališni izričaj.

Režija i dramaturgija: Lee Delong
Klaunovi:
Begonia – Fionnuala Gallagher
Gospino – Dražen Šivak
Kupina – Nikolina Majdak
Octavio – Domagoj Šoić
Vita Min – Iva Peter-Dragan
Glazbenici:
Cormac Beglay - concertina
Brid Ni Mhaoileoin – bouzouki & bodhran
Nicolas Sinković/Fran Krsto – udaraljke i drum set
Dizajn svjetla i tehnička podrška: Milan Kovačević
Ton majstor: Tomica Kraljić
Art director: Draško Ivezić
Produkcija: Triko Cirkus Teatar i Sveučilište u Galwayu
Fotografije: Ivo Frangeš