Preskočite na glavni sadržaj

Zagrebdox Pro – natječaj za 2014.

ZagrebDox Pro poziva redatelje, scenariste i producente dokumentarnih filmova da se prijave na jednu ili obje radionice: A Dox Proposal Crash Course i The Reality Check Workshop. Sudjelovanje na radionicama je besplatno.
vrijeme: 24.02.2014.
mjesto: Zagreb
url: http://zagrebdox.net
A Dox Proposal Crash Course (24.2.2014.)
Jednodnevna radionica u okviru programa ZagrebDox Pro! Što je scenarij u dokumentarnom filmu? Kako ga napisati i predstaviti te kako će ga oni koji donose odluke i imaju novac i sredstva za realizaciju vašeg projekta pročitati? Ova vam je radionica prilika da dobijete korisne informacije, postavljate pitanja i povežete se s kolegama.

Radionica se organizira u suradnji s organizacijom Documentary in Europe. U programu može sudjelovati do 20 osoba (scenarista, producenata, redatelja, a pozivamo i snimatelje i montažere). Kandidati se mogu prijaviti slanjem e-maila na adresu pro@zagrebdox.net s naznakom Prijava za A Dox Proposal Crash Course. E-mail mora sadržavati vaše ime i prezime, kratko motivacijsko pismo, biografiju (do pet rečenica: zanimanje, obrazovanje, radno iskustvo), e-mail adresu i broj mobitela.

Rok za prijavu kandidata za A Dox Proposal Crash Course je 15. prosinca 2013.

The Reality Check Workshop (25.2. – 28.2.2014.)
The Reality Check Workshop četverodnevni je program koji se sastoji od trodnevne radionice za 12 dokumentarnih projekata u različitim fazama razvoja / produkcije i jednodnevnog PITCHING FORUMA i individualnih sastanaka projektnih ekipa s TV urednicima, distributerima, predstavnicima filmskih fondova i scenarističkim savjetnicima. Voditelji radionice i moderatori Pitching Foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi.

Sudionici koji nisu iz Hrvatske mogu se prijaviti za stipendiju ZagrebDox Pro-a koja pokriva troškove puta i smještaja za vrijeme radionice.

Rok za prijavu na The Reality Check Workshop je 9. prosinca 2013.

ZagrebDox Pro sufinancira MEDIA Program Europske unije.