Preskočite na glavni sadržaj

'Tijela bez.' – nova predstava Plesnog centra Puls

'Tijela bez.' – nova predstava Plesnog centra Puls
Premijera plesne predstave 'Tijela bez.', nastale u produkciji Plesnog centra Puls, održat će se 14. listopada, s početkom u 21 sat, u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Riječ je o autorskom projektu plesačice i koreografkinje Ana-Marije Bogdanović, nastalom u suradnji s redateljicom Marinom Petković Liker. Predstavu izvode Ana-Maria Bogdanović, Deana Gobac i Maja Katić.
vrijeme: 14.10.2013. 21 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište lutaka, Trg kralja Tomislava 19

Predstava u središte radnje stavlja ljudsko tijelo. Tijelo u prostoru. Oblikovano prostornom uvjetovanošću. Tijelo koje istovremeno oblikuje prostor svojom tjelesnošću. Tijelo onakvo kakvo jest.

Poigravajući se s vlastitim tijelom i prostorom tri izvođačice različitih iskustava u kretanju/plesanju/izvođenju interveniraju u prostor bez tijela. Skulpturiraju. Plešu.

„Tijela bez. upućuje na proces ili putanju tijela oblikovanog stvarnim ili imaginarnim prostorom, a koje prostoru uzvraća povratnim oblikovanjem, intervencijom i prodorom u njega. Priča koja se krhko stvara između tri ženska tijela govori o specifičnoj komunikaciji i promjenama koje se zbog nje u njihovim tijelima dogode. Ovo je začudna i emotivna plesna predstava, koja bi mogla zainteresirati različitu publiku“, navodi redateljica Marina Petković Liker.

Projekt okuplja neke od najzanimljivijih autora i izvođača hrvatske umjetničke scene: koreografkinju, plesačicu te autoricu projekta Ana-Mariju Bogdanović; redateljicu Marinu Petković Liker, profesionalnu balerinu i bivšu članicu plesnog ansambla zagrebačkog HNK Deanu Gobac;  kazališnu i filmsku glumicu Maju Katić, nagrađivanog skladatelja i umjetničkog savjetnika Muzičkog Biennala Zagreb Franu Đurovića te scenografa, dizajnera svjetla i vizuala Ivana Dobrana.

Predstava je nastala u koprodukcijskoj suradnji između Plesnog centra Puls i Centra mladih Ribnjak. Realizirana je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada Zagreba.

Premijernoj izvedbi prethode dvije izvedbe u nedjelju, 13. listopada, u 19 i 21 sat te u ponedjeljak, 14. listopada, također u 19 sati.

Cijena ulaznice je 25 kuna u pretprodaji, 30 kuna na dan izvedbe te 20 kuna za grupe veće od deset osoba.