Preskočite na glavni sadržaj

Upoznajte skrivenu drvenu konstrukciju izložbene hale Tehničkog muzeja u Zagrebu

Cjelokupna konstrukcija velike izložbene hale Tehničkog muzeja u Zagrebu izvedena je kao drvena konstrukcija te predstavlja primjer sačuvane europske graditeljske baštine. Koncept tadašnjeg projektiranja i segmente drvene konstrukcije i cjelokupnog rada na sanaciji drvene konstrukcije možete uz stručno vodstvo asistenta Mislava Stepinca pogledati u petak, 4. listopada u 14 sati na Danima europske baštine u Tehničkom muzeju u Zagrebu.
vrijeme: 04.10.2013. 7pm
mjesto: Europe House, 32 Smith Square, London SW1P near Westminster / Pimlico tube stations
url: http://www.maintenant.co.uk/
Malobrojni znaju da je cjelokupna konstrukcija velike izložbene hale Tehničkog muzeja u Zagrebu izvedena kao drvena konstrukcija te predstavlja primjer najvećeg dosega  tadašnjeg projektiranja drvom na velikim rasponima (rane godine 20. st.) i primjer sačuvane europske graditeljske baštine građenja drvom.

Muzej je pod zaštitom Konzervatorskog odjela za zaštitu kulturne baštine u Zagrebu. Izložbena hala A oblika je isječka kružnog vijenca raspona (85m x 40 m). Usljed radova na sanaciji pročelja u vremenu od 2010-2013. djelatnici s Katedre za drvene konstrukcije Građevinskog fakulteta iz Zagreba (Prof. Vlatka Rajčić i asistenti Dean Čizmar i Mislav Stepinac) radili su na snimanju, projektu sanacije te nadzoru sanacije.

Program je besplatan.