Preskočite na glavni sadržaj

Hanibal Salvaro izlaže u Labinu

Izložba slika i objekata Hanibala Salvara, pod nazivom 'Rudarski istarski diskurs' otvara se u petak, 27. rujna, u 20 sati, u labinskoj galeriji Alvona. Radovi se mogu razgledati do 6. listopada 2013.
vrijeme: 27.09.2013. 20,00
mjesto: Labin; Galerija Alvona, G.Martinuzzi 15
url: http://www.galerija-alvona.hr
Barbara Vujanović o ovoj izložbi napisala je:
'Recentna slikarska i kiparska ostvarenja referiraju se, među ostalim, na kontekst Istre, točnije na Labinštinu, kraj posebno obilježen rudarskom tradicijom, u kojoj su participirali i poneki članovi Salvarove obitelji. Crna neboja i zeleni tonovi apstraktnih slika, naneseni izražajnom gestualnošću u kompoziciju sazdanu od ploha, širokih linija, prekrivenih mrljama, prizivaju upravo rudarsku zastavu, no izbjegavanje bilo kakve suvišne doslovnosti, također sugerira slutnju proživljenog mediteranskoga krajolika. (…)

Autorov keramičarski rukopis uslovljen je značajkama materije za kojom poseže. Iako na prvi pogled daleko od prirode, nepredvidljivost rezultata i njihova živopisnost, itekako emaniraju vitalističku snagu. Ako posegnemo za aspektom rudarstva, prepoznat ćemo strukturu živoga kamena, stijene. Možda će nadoći kakva druga asocijacija, a upravo je to smisao Hanibalovih provokacija naših vizualnih očekivanja.'

Hanibal Salvaro od 1958.godine u potpunosti je posvećen svijetu umjetnosti. Izlagao je na oko 400 samostalnih i selekcioniranih izložaba  u Hrvatskoj i inozemstvu i to u preko 30 zemalja na svim kontinentima. Djela mu se nalaze u muzejima i zbirkama širom svijeta. Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja za likovna djela u keramici.