Preskočite na glavni sadržaj

'Divan dan' otvara sezonu Kazališta Marina Držića

Premijera predstave 'Divan dan' autorice i redateljice Olje Lozice 1. listopada otvorit će novu sezonu dubrovačkoga Kazališta Marina Držića.
vrijeme: 01.10.2013.
mjesto: Lugano, Switzerland
url: http://www.monikaleskovar.net/

Predstava namijenjena djeci govori o petero umirovljenika iz doma koji pripremaju rođendansku zabavu za prijateljicu, rekla je Lozica na konferenciji za novinare. Predstavom se, dodala je, djeci žele približiti osobe treće životne dobi kako bi bar donekle uvidjela sličnosti između sebe i svojih baka i djedova.

"Ako probudimo njihovu empatiju prema starijima i nemoćnima, znači da je predstava uspjela", rekla je Lozica, koja je u tom kazalištu već postavila autorsku predstavu "Prasac koji gleda u sunce".

U "Divnom danu" glume Izmira Brautović, Mirej Stanić, Helena Kovačić, Hrvoje Sebastijan i Zdeslav Čotić. Scenograf je Igor Vasiljev, kostimograf Mario Leko, a autorica glazbe Paola Dražić-Zekić.

Za novu kazališnu sezonu dubrovačko Kazalište Marina Držića najavilo je još četiri premijere: Krležinu dramu "U agoniji" u režiji Joška Juvančića, Ayckbournovu komediju "Kako voli druga strana" u režiji Olje Đorđević, predstavu "Mate s onoga svita" Jasena Boke u režiji Zorana Mužića i Camusov "Nesporazum" u režiji Darija Harjačeka. (Hina)